Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

423
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین غلظت سرب بافت سینه و کبد مرغ در تعدادی از مزارع پرورش طیور گوشتی استان های قم و سمنان

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 74

چکیده

 آلودگی منابع پروتئینی حیوانی به فلزات سنگین یک تهدید بزرگ برای انسان بوده و چنانچه حیوانات به مدت طولانی در معرض این فلزات قرار گیرند, متحمل اثرات زیان باری خواهند شد. پرندگان به آلاینده های محیط زیست حساس تر از سایر مهره داران هستند. مطالعه با هدف تعیین غلظت سرب در بافت سینه و کبد مرغ در بعضی از مزارع پرورش طیور استان های قم و سمنان صورت گرفت. مجموعاً 50 نمونه از مزارع پرورش طیور در حال تولید به صورت تصادفی انتخاب گردید و پس از انجام هضم اسیدی, میزان غلظت سرب آن ها توسط دستگاه جذب اتمی با کوره اندازه گیری شد. بر اساس آنالیز آماری تفاوت معنی داری بین شهر ها دیده نمی شود. مقایسه میان حد مجاز استاندارد بین-المللی سرب در بافت مرغ (1/0 میلی گرم بر کیلوگرم) با مجموع نمونه های عضله کبد (08/0± 40/0 میلی گرم بر کیلوگرم) و عضله سینه (07/0± 28/0 میلی گرم بر کیلوگرم) به دست آمده در مطالعه حاضر, تفاوت معنی داری را نشان می دهد (05/0>P). آلودگی سرب بافت-های خوراکی مرغ یک خطر بالقوه برای سلامت را نشان می دهند, به ویژه برای کودکان, افراد با سنین حساس و بانوان باردار که ممکن است بارها مصرف کرده و میزان سرب بالاتر از توصیه شده در روز را وارد بدن کنند. نتایج مطالعه حاضر بسیار بالاتر از مقدار تخمینی جذب شده هر عنصر توصیه شده برای گوشت مرغ می باشد, لذا آلودگی سرب بافت های خوراکی مرغ یک خطر بالقوه برای سلامت را نشان می دهند, به همین دلیل نظارت بر غلظت این عنصر و توجه بیشتر به آن از الزامات بهداشت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاریابی، سجاد، غفوری، زهرا، حق بین نظرپاک، هادی، بدیعی گلمکانی، رضا، و قربیانی، محسن. (1398). تعیین غلظت سرب بافت سینه و کبد مرغ در تعدادی از مزارع پرورش طیور گوشتی استان های قم و سمنان. بهداشت مواد غذایی، 9(3 (پیاپی 35) )، 67-74. SID. https://sid.ir/paper/223007/fa

    Vancouver: کپی

    فاریابی سجاد، غفوری زهرا، حق بین نظرپاک هادی، بدیعی گلمکانی رضا، قربیانی محسن. تعیین غلظت سرب بافت سینه و کبد مرغ در تعدادی از مزارع پرورش طیور گوشتی استان های قم و سمنان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(3 (پیاپی 35) ):67-74. Available from: https://sid.ir/paper/223007/fa

    IEEE: کپی

    سجاد فاریابی، زهرا غفوری، هادی حق بین نظرپاک، رضا بدیعی گلمکانی، و محسن قربیانی، “تعیین غلظت سرب بافت سینه و کبد مرغ در تعدادی از مزارع پرورش طیور گوشتی استان های قم و سمنان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35) ، pp. 67–74، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223007/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا