Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

816
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط بین شاخص توانایی انجام کار با چنگش قدرتی و ظریف در کارگران آشپزخانه

صفحات

 صفحه شروع 347 | صفحه پایان 357

چکیده

 زمینه و هدف: معمولاً درصد بالایی از آسیب‫ های اسکلتی عضلانی مربوط به عدم تناسب فیزیکی است. مهمترین عملکرد دست هنگام انجام وظیفه, چنگش و اعمال نیرو در انجام کارهای دستی است. توانایی کار یک مفهوم پیچیده می‫ باشد که می‫ تواند با استفاده از پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار (WAI) ارزیابی گردد. با توجه به لزوم متناسب بودن نیروی چنگش با توانایی انجام کار در این مطالعه ارتباط بین قدرت چنگش با شاخص توانایی انجام کار مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی و به صورت مقطعی, در میان 120 نفر از کارگران آشپزخانه انجام گرفت. برای اندازه گیری چنگش قدرتی, چنگش ظریف و شاخص توانایی انجام کار به ترتیب از دینامومتر, پینچ گیج و نسخه ایرانی پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-20 انجام و 05/0 p< معنادار تلقی گردید. یافته ها: در این مطالعه, بیشترین و کمترین داده برای چنگش قدرتی 55 و 22 کیلوگرم نیرو, برای چنگش ظربف 14 و 6 کیلوگرم نیرو و برای شاخص توانایی انجام کار (WAI) 49 و 27 بدست آمد. آزمون اسپیرمن نشان داد بین شاخص توانایی انجام کار با چنگش ظریف رابطه معناداری وجود ندارد, ولی بین شاخص توانایی انجام کار با چنگش قدرتی رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد (05/0 p<). نتیجه گیری: با ارتقاء توانایی انجام کار, در قسمت‫ های نیازمند چنگش قدرتی می‫ توان از ناتوانی و خروج زودرس کارگران از محیط کار جلوگیری نمود و متعاقباً بروز بیماری را کاهش و بهره وری را افزایش داد و بدین ترتیب گامی در جهت ارتقاء سلامت نیروی کار کشور برداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اردودری، زهرا، حبیبی، احسان اله، و شریفیان، زهرا. (1397). بررسی ارتباط بین شاخص توانایی انجام کار با چنگش قدرتی و ظریف در کارگران آشپزخانه. سلامت و بهداشت اردبیل، 9(3 )، 347-357. SID. https://sid.ir/paper/227064/fa

    Vancouver: کپی

    اردودری زهرا، حبیبی احسان اله، شریفیان زهرا. بررسی ارتباط بین شاخص توانایی انجام کار با چنگش قدرتی و ظریف در کارگران آشپزخانه. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1397؛9(3 ):347-357. Available from: https://sid.ir/paper/227064/fa

    IEEE: کپی

    زهرا اردودری، احسان اله حبیبی، و زهرا شریفیان، “بررسی ارتباط بین شاخص توانایی انجام کار با چنگش قدرتی و ظریف در کارگران آشپزخانه،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 9، no. 3 ، pp. 347–357، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/227064/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا