مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,761
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,132
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بیوسنتز و بررسی تولید نانو ذرات نقره به وسیله عصاره آبی پیاز گیاه زعفران و بررسی اثر ضد باکتریایی و پتانسیل جهش زایی نانو ذرات تولید شده

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 مقدمه: نانو ذرات موادی سه بعدی با اندازه 1 الی 100 نانومتر می باشند. اگرچه راه های متفاوتی برای سنتز نانو ذرات وجود دارد, اما تولید زیستی نانو ذرات به علت مزایایی مانند سازگاری با محیط زیست و مصرف کم انرژی موردتوجه می باشد. در مطالعه حاضر سنتز زیستی نانو ذرات نقره به وسیله پیاز گیاه زعفران مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص ضد باکتریایی نانو ذرات بر روی سه باکتری بیماری زای رایج بررسی و در آخر نیز پتانسیل جهش زایی نانو ذرات تولیدی مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در ابتدا پیاز زعفران خریداری شد و جنس و گونه توسط گیاه شناس تایید گردید. به منظور تولید نانو ذرات, عصاره پیاز زعفران با محلول نیترات نقره در غلظت نهایی 1 میلی مولار مجاور شد. پس از تغییر رنگ, محلول واکنش حاوی نانو ذرات نقره به وسیله روش های اسپکتروفتومتری, پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی عبوری مورد بررسی قرار گرفت. سپس اثر ضد باکتریایی نانو ذرات تولید شده در برابر سه سویه باکتری بیماری زا به وسیله روش های ایجاد چاهک در آگار و تعیین حداقل غلظت مهاری بررسی شد و در پایان پتانسیل جهش زایی نانو ذرات تولیدی به وسیله آزمون ایمز مورد مطالعه قرار گرفت.یافته ها: رنگ محلول پس از تولید نانو ذرات به علت رزونانس پلاسمون سطحی مربوط به نانو ذرات نقره به قهوه ای تیره تغییر کرد. محلول نانو ذرات دارای بیشینه پیک جذب در حدود طول موج 420 نانومتر بود. همچنین وجود نانو ذرات نقره به وسیله پراش پرتوی ایکس تایید شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری نشان داد که نانو ذرات نقره به دست آمده به شکل کروی و با اندازه حدود 5 الی 25 نانومتر بودند. نتایج آزمون ضد باکتریایی نشان داد که نانو ذرات تولید شده اثر مناسبی را بر روی هر سه باکتری مورد آزمایش داشتند. همچنین هیچ گونه تاثیر جهش زایی از نانو ذرات در آزمون ایمز مشاهده نشد.نتیجه گیری: به نظر می رسد که تولید زیستی نانو ذرات با استفاده از عصاره گیاهان می تواند به افزایش خواص دارویی آن ها کمک کند. در تحقیق حاضر نشان داده شد که خواص ضد باکتریایی عصاره حاوی نانو ذرات به شکل محسوسی افزایش یافت. افزایش دیگر خواص این نانو ذرات می تواند در آینده مورد بررسی قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

تقوی، عارفه، و انتظاری، ملیحه. (1396). بیوسنتز و بررسی تولید نانو ذرات نقره به وسیله عصاره آبی پیاز گیاه زعفران و بررسی اثر ضد باکتریایی و پتانسیل جهش زایی نانو ذرات تولید شده. طب انتظامی، 6(1)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/227992/fa

Vancouver: کپی

تقوی عارفه، انتظاری ملیحه. بیوسنتز و بررسی تولید نانو ذرات نقره به وسیله عصاره آبی پیاز گیاه زعفران و بررسی اثر ضد باکتریایی و پتانسیل جهش زایی نانو ذرات تولید شده. طب انتظامی[Internet]. 1396؛6(1):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/227992/fa

IEEE: کپی

عارفه تقوی، و ملیحه انتظاری، “بیوسنتز و بررسی تولید نانو ذرات نقره به وسیله عصاره آبی پیاز گیاه زعفران و بررسی اثر ضد باکتریایی و پتانسیل جهش زایی نانو ذرات تولید شده،” طب انتظامی، vol. 6، no. 1، pp. 57–66، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/227992/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button