مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

موانع تغذیه سالم از منظر مردان تهرانی: یک مطالعه کیفی

صفحات

 صفحه شروع 725 | صفحه پایان 735

چکیده

 عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در ایران شیوع قابل توجه داشته و روند آن رو به افزایش است. تغذیه ناسالم از جمله عوامل مؤثر بر افزایش ابتلا به بیماری های غیرواگیر است. با توجه به ضرورت شناخت دیدگاه افراد جامعه در خصوص موانع تغذیه سالم و همچنین محدودیت مطالعات مشابه در ایران, مطالعه حاضر با هدف تبیین ادراک و تجربیات مردان مشارکت کننده در طرح ملی قند و لیپید تهران در خصوص تغذیه سالم و عوامل مؤثر بر آن طراحی و اجرا شد. این مطالعه کیفی با رویکرد نظریه مبتنی بر زمینه انجام شد.در مجموع, 8 بحث گروهی نیمه ساختار یافته در فاصله زمانی دی ماه 1387 تا اردیبهشت 1388 در واحد بررسی قند و چربی های خون پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم برگزار گردید. مشارکت کنندگان, 96 مرد 25-65 ساله بودند که به صورت هدفمند و با حداکثر تنوع, از بین شرکت کنندگان مرحله چهارم طرح ملی قند و لیپید تهران انتخاب و وارد مطالعه شدند. تمامی مصاحبه ها و بحث های گروهی ضبط شده و بلافاصله پس از اتمام آنها پیاده گردیدند. فرآیند تحلیل داده ها به طور همزمان و با استفاده از روش اشتراوس و کوربین صورت پذیرفت.بر اساس تجزیه و تحلیل محتوایی داده ها, موانع تغذیه سالم در قالب پنج طبقه «آموزش و فرهنگ سازی نامناسب», «الگوهای رفتاری», «فقدان دسترسی», «نقش زنان» و «نوع ذائقه و علاقه شخصی» تبیین شدند. نتایج پژوهش حاضر, نشان دهنده موانع تغذیه سالم, از دیدگاه بخشی از مردان شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران است.یافته های این مطالعه می تواند منبعی ارزشمند در زمینه طراحی مداخلات مؤثر جهت اصلاح شیوه زندگی خانواده های تهرانی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی تهرانی، فهیمه، فرهمند، مریم، امیری، پریسا، قنبریان، آرش، و عزیزی، فریدون. (1391). موانع تغذیه سالم از منظر مردان تهرانی: یک مطالعه کیفی. پایش، 11(5)، 725-735. SID. https://sid.ir/paper/23290/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی تهرانی فهیمه، فرهمند مریم، امیری پریسا، قنبریان آرش، عزیزی فریدون. موانع تغذیه سالم از منظر مردان تهرانی: یک مطالعه کیفی. پایش[Internet]. 1391؛11(5):725-735. Available from: https://sid.ir/paper/23290/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه رمضانی تهرانی، مریم فرهمند، پریسا امیری، آرش قنبریان، و فریدون عزیزی، “موانع تغذیه سالم از منظر مردان تهرانی: یک مطالعه کیفی،” پایش، vol. 11، no. 5، pp. 725–735، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23290/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button