مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان منطقه 13 تهران در زمینه تغذیه سالم

صفحات

 صفحه شروع 409 | صفحه پایان 416

چکیده

 مقدمه: هدف از این بررسی تعیین آگاهی, نگرش و عملکرد نوجوانان دانش آموزان 18-10 ساله مدارس راهنمایی و دبیرستان منطقه 13 تهران است.مواد و روشها: این مطالعه به روش مقطعی بر 7669 دانش آموز نوجوان 18-10 ساله (4070 پسر و 3599 دختر) مشغول به تحصیل در مقاطع راهنمایی و دبیرستان 22 مدرسه از منطقه 13 آموزش و پرورش تهران انجام شد. به منظور ارزیابی آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای افراد از پرسشنامه ای استفاده شد که روایی و پایایی آن مطابق نظر صاحبنظران و با انجام پیش - آزمون, پس - آزمون تعیین شده بود. در قسمت سوالات مربوط به آگاهی به پاسخ صحیح بیشترین امتیاز و و به پاسخ غلظت کمترین امتیاز داده شد. جهت تعیین سوالات کلیدی پرسشنامه از تحلیل عاملی استفاده شد.یافته ها: میانگین سنی نوجوانان 1±14 سال بود. درصد بیشتری از دختران آگاهی خوب (82 درصد دختران در مقابل 75% پسران, P<0.05)و درصد بیشتری از پسران نگرش خوب (39% پسران در مقابل 33% دختران,P<0.05) و عملکرد خوب (25% پسران در مقابل 15% دختران,P<0.05) داشتند. براساس نتایج حاصل از تحلیل پرسشنامه, 35.5% از نوجوانان مصرف شیرینی ها و آبنبات ها را در تغییرات وزنی موثر نمی دانستند و 65.4% از آنها اطلاع نداشتند که سوسیس و کالباس حاوی کلسترول است. 28% از دانش آموزان مصرف پفک را بر پسته و بادام ترجیح می دادند و 37.5% از آنها مصرف بیسکویت کرم دار را بر سبوس دار ترجیح می دادند. فقط 4.5% از دانش آموزان هیچ گاه همراه غذا نوشابه استفاده نمی کردند.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مطالعه مشخص است که درصد کمی از نوجوانان از عملکرد تغذیه مطلوب برخوردارند و در بسیاری از موارد نیز نگرش و عملکرد آنها مطابق دانش تغذیه ای نیست. که این یافته ها ضرورت مداخلات تغذیه ای مداوم را در نوجوانان مشخص می سازد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عزیزی، فریدون، آزادبخت، لیلا، میرمیران، پروین، و مومنان، امیرعباس. (1382). ارزیابی آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان منطقه 13 تهران در زمینه تغذیه سالم. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 5(ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران))، 409-416. SID. https://sid.ir/paper/27642/fa

Vancouver: کپی

عزیزی فریدون، آزادبخت لیلا، میرمیران پروین، مومنان امیرعباس. ارزیابی آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان منطقه 13 تهران در زمینه تغذیه سالم. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1382؛5(ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران)):409-416. Available from: https://sid.ir/paper/27642/fa

IEEE: کپی

فریدون عزیزی، لیلا آزادبخت، پروین میرمیران، و امیرعباس مومنان، “ارزیابی آگاهی, نگرش و عملکرد دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان منطقه 13 تهران در زمینه تغذیه سالم،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 5، no. ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران)، pp. 409–416، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27642/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button