مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

وضعیت تغذیه مادران شیرده به تفکیک گروه های غذایی و عوامل مرتبط با آن

صفحات

 صفحه شروع 651 | صفحه پایان 660

چکیده

شیردهی از مراحل مهم زندگی مادران بوده و با افزایش نیازهای تغذیه ای آنان همراه است. دریافت کافی مواد غذایی مورد نیاز در سلامت مادر و کودک نقش عمده ای دارد. هدف از این پژوهش تعیین وضعیت تغذیه مادران شیرده و عوامل مرتبط با آن بوده است.در این مطالعه توصیفی 1112 مادر شیرده از مراکز بهداشتی ـ درمانی قم انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه یادآمد خوراک 24 ساعته انجام شد. میزان مصرف مواد غذایی بر حسب واحد برای گروه های غذایی شیر و لبنیات ـ نان و غلات ـ میوه ها و سبزیجات ـ گوشت و حبوبات و تخم مرغ و مغزها تعیین شد. کفایت دریافت گروه های غذایی با استفاده از شاخص 100× (تعداد واحد مصرف شده ÷ تعداد واحد توصیه شده) محاسبه گردید. میزان مصرف گروه های غذایی با مقادیر توصیه شده در هرم غذایی مقایسه شد.در بیشتر مادران شیرده مصرف همه گروه های غذایی به جز گروه میوه و سبزیجات کمتر از میزان سفارش شده بود. بین شغل و دریافت نان و غلات ((P<0.05, شیر و لبنیات ( (P<0.05و قند و چربی اضافی ((P<0.05 رابطه معنی دار وجود داشت. ارتباط بین سطح تحصیلات مادران با مصرف گوشت و حبوبات (P<0.05), شیر و لبنیات (P<0.05) و قند و چربی (P<0.05) نیز معنی دار بود.بر اساس یافته ها آموزش مادران شیرده به ویژه در گروه خانه دار و بی سواد و دارای کودک زیر 3 سال توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عابدینی، زهرا، احمری طهران، هدی، و حیدری، سعیده. (1391). وضعیت تغذیه مادران شیرده به تفکیک گروه های غذایی و عوامل مرتبط با آن. پایش، 11(5)، 651-660. SID. https://sid.ir/paper/23304/fa

    Vancouver: کپی

    عابدینی زهرا، احمری طهران هدی، حیدری سعیده. وضعیت تغذیه مادران شیرده به تفکیک گروه های غذایی و عوامل مرتبط با آن. پایش[Internet]. 1391؛11(5):651-660. Available from: https://sid.ir/paper/23304/fa

    IEEE: کپی

    زهرا عابدینی، هدی احمری طهران، و سعیده حیدری، “وضعیت تغذیه مادران شیرده به تفکیک گروه های غذایی و عوامل مرتبط با آن،” پایش، vol. 11، no. 5، pp. 651–660، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23304/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button