Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,484
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

736
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع سوء تغذیه پروتئین- انرژی در دانش آموزان دبستانی و عوامل موثر بر آن

صفحات

 صفحه شروع 263 | صفحه پایان 269

چکیده

 هدف از انجام این مطالعه مقطعی توصیفی, بررسی شیوع سوء تغذیه پروتئین انرژی و برخی عوامل موثر بر آن در دانش آموزان 12-6 سال روستاهای شهرستان شاهرود بود. در این مطالعه 890 دانش آموز دختر و پسر به صورت خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شدند. جهت تعیین شیوع سوء تغذیه, شاخص های وزن برای سن (W/A), قد برای سن (H/A) و وزن برای قد (W/H) کودکان با استفاده از استاندارد (National Center of Health Statistics-NCHS) به کار گرفته شد. برای ورود اطلاعات به کامپیوتر و تجزیه و تحلیل آنها نیز از نرم افزارهای SPSS و EPI info استفاده شد. بر اساس یافته های این بررسی, درصد شیوع سوء تغذیه وزن برای سن, قد برای سن و وزن برای قد به ترتیب 14.7 , 15.3 و 11.6  درصد بود. سوء تغذیه در پسران به طور معنی داری بیشتر از دختران بود و مصرف میان وعده صبحانه در سوء تغذیه وزن برای قد کودکان موثر بوده است. بیشترین میزان سوء تغذیه از نوع مزمن بوده و بیشتر کودکان دچار از رشد بازداشتگی و از دست دهی وزن بودند. همچنین تغذیه در دوران گذشته بر روی وضعیت تغذیه کودکان نقش مهمی را ایفا نموده است. نتایج نشان می دهد شیوع سوء تغذیه از استاندارد سازمان بهداشت جهانی بیشتر بوده است و کودکان از سوء تغذیه زمان حال, زمان حال و گذشته و نیز زمان گذشته رنج می برند. از آنجایی که وجود این سوء تغذیه نشان دهنده مشکلات اجتماعی, اقتصادی, فرهنگی و بهداشتی در جامعه مورد بررسی است, با بهبود نسبی این مشکلات احتمال بهبود نسبی را می توان انتظار داشت ولیکن برای 11.6 درصد از کودکان دبستانی که رقم پایینی نیز نیست, مداخلات تغذیه ای موثر است و نیاز به حمایت وزارت آموزش و پرورش دارد و برای 14.7 درصد از کودکان حتی انجام اقدامات فوری ضروری است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دلوریان زاده، مهری، و صادقیان، فریده. (1385). شیوع سوء تغذیه پروتئین- انرژی در دانش آموزان دبستانی و عوامل موثر بر آن. پایش، 5(4)، 263-269. SID. https://sid.ir/paper/23674/fa

Vancouver: کپی

دلوریان زاده مهری، صادقیان فریده. شیوع سوء تغذیه پروتئین- انرژی در دانش آموزان دبستانی و عوامل موثر بر آن. پایش[Internet]. 1385؛5(4):263-269. Available from: https://sid.ir/paper/23674/fa

IEEE: کپی

مهری دلوریان زاده، و فریده صادقیان، “شیوع سوء تغذیه پروتئین- انرژی در دانش آموزان دبستانی و عوامل موثر بر آن،” پایش، vol. 5، no. 4، pp. 263–269، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23674/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا