Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر متابولیت های لاکتوباسیل های جدا شده از ماست های بو می استان چهار محال و بختیاری علیه باکتری های بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

چکیده

 مقدمه: به علت اثرات مفید پروبیوتیک ها بر سلامت, این باکتری ها به شکل روز افزون به مواد لبنی و سایر مواد غذایی افزوده می شوند. لاکتوباسیل ها از پر کاربردترین باکتری ها برای این منظور, هستند. هدف این مطالعه, جداسازی لاکتوباسیل های بومی با توانایی پروبیوتیک است.مواد و روش ها: به کمک واکنش گرم و آزمایش کاتالاز, لاکتوباسیل ها از میان باکتری های جدا شده از 40 نمونه ماست بومی, تفکیک شدند. جدایه ها در اسیدیته 2.5 به مدت 2 ساعت قرار گرفتند و با کشت نمونه ها و شمارش تعداد کلونی ها, توانایی مقاومت به اسید جدایه ها ارزیابی شد. سپس, از بین 18 باکتری مقاوم به اسید از طریق روش انتشار در ژل اثر ممانعتی جدایه ها روی بیماری زا هایی نظیر اشریشیا کلی و عامل عفونت های سوختگی پسودوموناس آئروژینوزا بررسی و نتایج با نتایج سویه های تجاری مقایسه شد.نتایج: نتایج نشان داد بیش ترین اثر مهاری علیه عوامل بیماری زا به جدایه S4 مربوط است که حدود 80 درصد بازدارنده خوب و 20 درصد بازدارنده قوی بودند. نتایج حاصل از این جدایه با نتایج به دست آمده در مورد سویه تجاری لاکتوباسیلوس گاسری به طور کامل منطبق بود. همچنین کم ترین اثر ممانعتی علیه بیماری زاها به جدایه های (Y4-Y5-Y11-Y14-Y15) مربوط بود که همه (100 درصد) بازدارنده ضعیف بودند و سایر جدایه ها در دسته بازدارنده خوب قرار گرفتند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به افزایش روز افزون مقاومت دارویی بیماری زاها, امروزه استفاده از پروبیوتیک ها به ویژه لاکتوباسیل ها به عنوان جایگزین مناسب آنتی بوتیک ها حائز اهمیت است. باکتری های مورد بررسی در این مطالعه, تا حدودی قادر به جلوگیری از رشد بیماری زاها بودند اما به منظور بررسی دقیق تر بهتر است از روش هایی با حساسیت بیشتر نظیر روش دو لایه و MIC نیز استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی علویجه، سمیرا، محزونیه، محمدرضا، و مبینی دهکردی، محسن. (1392). اثر متابولیت های لاکتوباسیل های جدا شده از ماست های بو می استان چهار محال و بختیاری علیه باکتری های بیماری زا. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 2(5)، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/237473/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی علویجه سمیرا، محزونیه محمدرضا، مبینی دهکردی محسن. اثر متابولیت های لاکتوباسیل های جدا شده از ماست های بو می استان چهار محال و بختیاری علیه باکتری های بیماری زا. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1392؛2(5):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/237473/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا ابراهیمی علویجه، محمدرضا محزونیه، و محسن مبینی دهکردی، “اثر متابولیت های لاکتوباسیل های جدا شده از ماست های بو می استان چهار محال و بختیاری علیه باکتری های بیماری زا،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 2، no. 5، pp. 11–20، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237473/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا