مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری های بیماری زا

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 73

چکیده

 زمینه و هدف: باکتری های اسید لاکتیک در بهبود طعم فرآورده های غذایی دخالت کرده و با تولید مواد ضد میکروبی به نام باکتریوسین, نقش عمده ای را در جلوگیری از رشد ارگانیسم های فاسدکننده غذا و پاتوژن ها به عهده دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری های بیماری زا بوده است. روش کار: در این مطالعه از نمونه خاک آلوده به پساب ماست محلی, لاکتوباسیلوس ها جداسازی و به کمک روش های بیوشیمیایی شناسایی شدند. خاصیت ضد میکروبی مایع رویی کشت آن ها برعلیه 5 باکتری بیماری زا به کمک روش چاهک (Well Diffusion Agar) و دیسک Diffusion Disk) Agar) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور کاهش خطا هر آزمون سه بار تکرار شد و قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و توانایی ضد میکروبی آن ها با هم مقایسه گردید. یافته ها: مطابق با نتایج, سه گونه لاکتوباسیلوس شناسایی شد. این باکتری ها شامل لاکتوباسیلوس کازئی, پلانتاروم و دلبروکی بود. همچنین این باکتری ها توان ضد میکروبی خوبی را در مقابل باکتری های بیماری زا از خود نشان دادند. بیشترین اثر ضد باکتریایی از لاکتوباسیلوس کازئی بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس در روش چاهک با میانگین قطر هاله عدم رشد 66/18 میلی متر مشاهده شد. نتیجه گیری: تنوع ارزشمندی از باکتری های تولید کننده باکتریوسین با فعالیت ضد باکتریایی بر علیه باکتری های بیماری زا در لبنیاتی که به صورت سنتی تهیه می شوند وجود دارد و استفاده از آن ها در تولید فرآورده های لبنی صنعتی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقاجانی، جعفر، میرتاجانی، سیدبشیر، ایوبی، سامان، و حبی پور، مریم. (1396). بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری های بیماری زا. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 24(164 )، 63-73. SID. https://sid.ir/paper/11114/fa

    Vancouver: کپی

    آقاجانی جعفر، میرتاجانی سیدبشیر، ایوبی سامان، حبی پور مریم. بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری های بیماری زا. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1396؛24(164 ):63-73. Available from: https://sid.ir/paper/11114/fa

    IEEE: کپی

    جعفر آقاجانی، سیدبشیر میرتاجانی، سامان ایوبی، و مریم حبی پور، “بررسی اثر آنتاگونیستی لاکتوباسیل های جدا شده از خاک محل فرآوری ماست محلی بر علیه باکتری های بیماری زا،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 24، no. 164 ، pp. 63–73، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/11114/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button