مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های مختلف خشک کردن کلاله بر محتوی رطوبت، زمان خشک شدن و خصوصیات کیفی زعفران

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 188

چکیده

 زعفران بعنوان گران ترین محصول کشاورزی جایگاه ویژه ای در بین محصولات دارد. ترکیبات اختصاصی آن شامل کروسین, پیکروکروسین و سافرانال می باشد. روش های مختلف خشک کردن علاوه بر تأثیر بر میزان مصرف انرژی, از طریق تأثیر بر ویژگی های شیمیایی و حسی زعفران, کیفیت نهایی آن را تحت تأثیر قرار می دهد. بر این اساس, این مطالعه با هدف بررسی اثر روش های مختلف خشک کردن بر خصوصیات کیفی زعفران به صورت طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار طی سال های سال 1395, 1396 و 1397 انجام شد. چهار روش خشک کردن شامل روش سنتی (محیط سایه و درجه حرارت آزمایشگاه), سه دمای آون (40, 60 و 80 درجه سانتی-گراد), سه قدرت میکروویو (200, 400 و 600 وات), انجمادی (طی پنج ساعت در ᵒ C 18-درجه سانتی گراد جهت انجماد اولیه و تفت دادن با دمای 5± 60 درجه سانتی گراد با فواصل تخلیه 15, 10, 10 و 10 دقیقه) به عنوان تیمار مدنظر قرار گرفت. آزمایش های شیمیایی بر اساس دستورالعمل ISO 3632-2 (E) 1993 و اندازه گیری سافرانال به روش کروماتوگرافی انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین محتوی پیکروکروسین (66/140%) و سافرانال (64/42%) برای خشک کردن با قدرت 600 وات میکروویو بدست آمد. بیشترین مقدار کروسین مربوط به خشک کردن با روش انجمادی (64/299%) بود. بیشترین و کمترین میزان وزنی سافرانال برای روش انجمادی (91/245 میلی گرم بر کیلوگرم) و سنتی (15/88 میلی گرم بر کیلوگرم) حاصل شد. بر این اساس, اگر چه حفظ کلیه خصوصیات کیفی زعفران, طی فرآیند خشک کردن مشکل به نظر می رسد, ولی برای رسیدن به سطح بالاتری از ویژگیهای کیفی, روش های کنترل شده ای مانند مایکرو ویو و انجمادی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملافیلابی، عبداله، خرم دل، سرور، و شباهنگ، جواد. (1398). اثر روش های مختلف خشک کردن کلاله بر محتوی رطوبت, زمان خشک شدن و خصوصیات کیفی زعفران. پژوهش های زعفران، 7(2 )، 177-188. SID. https://sid.ir/paper/240396/fa

    Vancouver: کپی

    ملافیلابی عبداله، خرم دل سرور، شباهنگ جواد. اثر روش های مختلف خشک کردن کلاله بر محتوی رطوبت, زمان خشک شدن و خصوصیات کیفی زعفران. پژوهش های زعفران[Internet]. 1398؛7(2 ):177-188. Available from: https://sid.ir/paper/240396/fa

    IEEE: کپی

    عبداله ملافیلابی، سرور خرم دل، و جواد شباهنگ، “اثر روش های مختلف خشک کردن کلاله بر محتوی رطوبت, زمان خشک شدن و خصوصیات کیفی زعفران،” پژوهش های زعفران، vol. 7، no. 2 ، pp. 177–188، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button