مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

682
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پودر میوه نارس گیاه موموردیکا کارانتیا بر مالون دی آلدئید سرم در موش های صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 30

چکیده

 زمینه و هدف: خربزه تلخ (کارلا) یک گیاه دارویی شناخته شده است که در جنوب شرق ایران مصرف خوراکی دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثر پودر میوه گیاه خربزه تلخ بر سطح سرمی مالون دی آلدئید در موش های صحرایی تحت تیمار با رژیم پرچرب انجام شد.روش ها: در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بود به صورت تصادفی به 4 گروه 10 تایی تقسیم شد: موش های گروه کنترل منفی جیره معمولی دریافت کردند. موش های گروه کنترل مثبت با جیره پرچرب تغذیه شدند. گروه سوم جیره پرچرب را همراه با چهار درصد پودر میوه گیاه خربزه تلخ دریافت کرد و گروه چهارم علاوه بر جیره پر چرب با جیره حاوی 8 درصد پودر میوه گیاه خربزه تلخ به مدت 1 ماه تغذیه شدند. در پایان دوره از قلب موش ها خون گیری شد و کلسترول تری گلیسرید و مالون دی آلدهید سرم به وسیله کیت های تجاری اندازه گیری شد.نتایج: سطح سرمی مالون دی آلدئید در گروه کنترل مثبت اختلاف معنی داری با گروه کنترل منفی داشت (P<0.05). مالون دی آلدئید گروه های تحت تیمار با میوه خربزه تلخ در مقایسه با گروه کنترل مثبت کاهش معنی داری نشان داد (P<0.05). پودر گیاه خربزه تلخ سبب کاهش معنی دار کلسترول و تری گلیسرید سرم در مقایسه با گروه کنترل مثبت شد. سطح سرمی مالون دی آلدئید ,کلسترول و تری گلیسرید در گروه های دریافت کننده جیره پرچرب به همراه 4 و 8 درصد پودر میوه خربزه تلخ اختلاف معنی داری را نشان نداد (P>0.05).نتیجه گیری: مصرف میوه نارس گیاه خربزه تلخ به همراه جیره غذایی می تواند باعث کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب اکسیداتیو شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سپاهی، مهران، حاجی نژاد، محمدرضا، میری، حمیدرضا، و جهان تیغ، مهدی. (1395). اثر پودر میوه نارس گیاه موموردیکا کارانتیا بر مالون دی آلدئید سرم در موش های صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، 4(3)، 24-30. SID. https://sid.ir/paper/244804/fa

    Vancouver: کپی

    سپاهی مهران، حاجی نژاد محمدرضا، میری حمیدرضا، جهان تیغ مهدی. اثر پودر میوه نارس گیاه موموردیکا کارانتیا بر مالون دی آلدئید سرم در موش های صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه[Internet]. 1395؛4(3):24-30. Available from: https://sid.ir/paper/244804/fa

    IEEE: کپی

    مهران سپاهی، محمدرضا حاجی نژاد، حمیدرضا میری، و مهدی جهان تیغ، “اثر پودر میوه نارس گیاه موموردیکا کارانتیا بر مالون دی آلدئید سرم در موش های صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب،” مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، vol. 4، no. 3، pp. 24–30، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/244804/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا