مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,063
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

661
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسانس میخک هندی و رزماری، پوترسین، قارچ کش تیابندازول و تیمار آب گرم بر افزایش عمر پس از برداشت میوه انبه (رقم لانگرا)

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 114

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسانس گیاهان دارویی و مقایسه تاثیر آنها با قارچ کش های شیمیایی و روش های معمول بر افزایش عمر پس از برداشت و کاهش فساد در میوه انبه رقم لانگرا, آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 14 تیمار و 10 تکرار اجرا شد. تیمارها شامل شاهد (بدون تیمار), غوطه وری در پوتریسین با غلظت 1, 3 و 6 میلی مولار به مدت 2 دقیقه, اسانس گیاهان دارویی میخک هندی و رزماری در غلظت 500, 750 و 1000 میلی گرم در لیتر و تیمار دمایی (آب گرم 54 درجه) و غوطه وری در قارچ کش تیابندازول با غلظت 0.5 و 0.75 و 1 میلی گرم در لیتر به مدت 3 تا 5 دقیقه بود. پس از اعمال تیمارها میوه ها در سردخانه با دمای 10 درجه و رطوبت نسبی 90-85 درصد نگه داری شدند. 30 روز پس از شروع انبارداری صفات درصد کاهش وزن, درصد کاهش سفتی میوه, درصد افزایش ویتامین ث, درصد کاهش اسید کل آب میوه, درصد افزایش مواد جامد محلول و درصد افزایش pH اندازه گیری شد. نتایج نشان داد خصوصیات کمی و کیفی میوه انبه رقم لانگرا تحت تاثیر نوع تیمار قرار گرفته است. طبق نتایج به دست آمده کمترین درصد کاهش وزن در میخک هندی 750 میلی گرم در لیتر مشاهده شد. کمترین میزان کاهش سفتی مربوط به رزماری 500 میلی گرم در لیتر بود. بیشترین میزان افزایش مواد جامد محلول در تیمار آب گرم و کمترین آن مربوط به پوترسین 6 میلی مولار بود. بیشترین میزان افزایش ویتامین ث در تیمار رزماری دیده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن زاده، حامد، و ابوطالبی، عبدالحسین. (1391). تاثیر اسانس میخک هندی و رزماری, پوترسین, قارچ کش تیابندازول و تیمار آب گرم بر افزایش عمر پس از برداشت میوه انبه (رقم لانگرا). فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، 1(3)، 107-114. SID. https://sid.ir/paper/247720/fa

    Vancouver: کپی

    حسن زاده حامد، ابوطالبی عبدالحسین. تاثیر اسانس میخک هندی و رزماری, پوترسین, قارچ کش تیابندازول و تیمار آب گرم بر افزایش عمر پس از برداشت میوه انبه (رقم لانگرا). فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی[Internet]. 1391؛1(3):107-114. Available from: https://sid.ir/paper/247720/fa

    IEEE: کپی

    حامد حسن زاده، و عبدالحسین ابوطالبی، “تاثیر اسانس میخک هندی و رزماری, پوترسین, قارچ کش تیابندازول و تیمار آب گرم بر افزایش عمر پس از برداشت میوه انبه (رقم لانگرا)،” فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت فرآورده های باغی، vol. 1، no. 3، pp. 107–114، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/247720/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا