مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی الگوی غذایی و شاخص های تن سنجی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، سال تحصیلی 1387

صفحات

 صفحه شروع 392 | صفحه پایان 404

چکیده

 مقدمه: پیش بینی می شود تا سال 2020 دو سوم بیماری ها به بیماری های غیرواگیر مزمن که اغلب با تغذیه و شیوه زندگی ارتباط دارند اختصاص یابد. این مطالعه با هدف ارزیابی الگوی غذایی و شاخص های تن سنجی گروهی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد. روش: این مطالعه مقطعی-توصیفی بر روی 375 دانشجو (225 دختر و 150 پسر) با میانگین سنی 2.5±20 سال با روش نمونه گیری چند مرحله ای از چهار دانشکده صورت گرفت. الگوی غذایی با پرسشنامه استاندارد 24 ساعته یادآمد خوراک و مقدار دریافت روزانه انرژی, درشت مغذی ها, فیبروکلسترول با نرم افزار تخصصی تغذیه ای (N4) استخراج و با مقادیر توصیه شده RDA, DRI مقایسه گردیدند. وزن, قد, دورکمر و باسن با وسایل و روش های استاندارد اندازه گیری و بر اساس آنها شاخص توده بدن و توزیع چربی تعیین گردیدند. مقایسه میانگین شاخص های مورد نظر در دو جنس با آزمون student t-test و ارتباط بین شاخص ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون تعیین گردید. یافته ها: میانگین دریافت روزانه انرژی (کیلوکالری), چربی, کربوئیدرات, روتئین (گرم) و نیز کلسترول (میلی گرم) و فیبر غذایی (گرم) در دختران به ترتیب 584±2071, 29±84, 80±268, 22±69, 126±245, 16.8±16 و در پسران به ترتیب 638±2774, 27±108, 95.5±361, 25.5±97, 185±367 و 6.3±19 بود. میانگین دریافت روزانه کلسترول پسران بیش از مقدار توصیه شده و میانگین دریافت فیبر دو گروه کمتر از دامنه دریافت کافی بود. درصد دریافت انرژی از منابع چربی دو گروه بیش از حد مطلوب بود. میانگین  BMIو WHR دختران به ترتیب 3.1± 21.6 و 0.05±0.76 و در پسران 4.3±22.1 و 0.05±0.82 بود. دریافت روزانه انرژی در افراد مورد بررسی با WHR ارتباط معنی دار نشان داد (r=0.25 و P=0.000).نتیجه گیری: یافته ها حاکی از نامتعادل بودن ترکیب الگوی غذایی مصرفی دانشجویان مورد بررسی است. برای متعادل کردن رژیم غذایی, کاهش دریافت چربی و افزایش دریافت فیبر در دو گروه و نیزکاهش دریافت کلسترول در پسران توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دوستان، فریده. (1391). ارزیابی الگوی غذایی و شاخص های تن سنجی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان, سال تحصیلی 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 19(4)، 392-404. SID. https://sid.ir/paper/25/fa

    Vancouver: کپی

    دوستان فریده. ارزیابی الگوی غذایی و شاخص های تن سنجی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان, سال تحصیلی 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1391؛19(4):392-404. Available from: https://sid.ir/paper/25/fa

    IEEE: کپی

    فریده دوستان، “ارزیابی الگوی غذایی و شاخص های تن سنجی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان, سال تحصیلی 1387،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 19، no. 4، pp. 392–404، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button