مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد باکتریایی چای مکی (.Hibiscus sabdariffa L) به دو روش نفوذی و بیواتوگرافی تعلیقی

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 110

چکیده

 مقدمه: در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی و اتیل استاتی کاسبرگ های گیاه Hibiscus sabdariffa L. از خانواده ختمی (Malvaceae) که به نام چای مکی در طب سنتی مصرف می شود روی شش سوش استاندارد میکروبی شامل: استافیلوکوک اپیدرمیدیس, باسیلوس سابتیلیس, کلبسیلا پنومونیه, سودوموناس آئروژینوزا, اشرشیا کولی و استافیلوکوک طلایی به دو روش سیلندر پلیت و بیواتوگرافی مورد بررسی قرار گرفته است.روش: در روش سیلندر پلیت, ابتدا عصاره متانولی و اتیل استاتی کاسبرگ های خشک شده گیاه با روش خیساندن تهیه شد. بعد از خشک کردن عصاره, غلظت های 50, 25, 5/12, 2/6 و 1/3 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره با حل کردن آن در متانول تهیه شد. میکروب های استاندارد با غلظت معین مشابه استاندارد 5/0 مک فارلند به محیط کشت مولر - هینتون آگار تلقیح شدند. غلظت های آماده شده از عصاره داخل سیلندرهای کار گذاشته در محیط کشت وارد شد و 24-18 ساعت بعد از انکوباسیون و نفوذ عصاره به داخل محیط کشت, اثرات ضد باکتریایی به صورت قطر هاله عدم رشد بیان شد. در روش بیواتوگرافی, ابتدا عصاره اتیل استاتی که حاصل از دکانتاسیون عصاره متانولی با اتیل استات و تبخیر آن بود تهیه شد. سپس فراکسیون های این عصاره به کمک سیستم حلال اتیل استات - کلروفرم - متانول (32:53:15) و با روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) جداسازی شد. بعد از قرار دادن صفحات TLC در محیط کشت میکروبی و طی زمان انکوباسیون, لکه عدم رشد میکروبی به کمک معرف تترازولیوم نمایان شد و به صورت Rf بیان گردید.یافته ها: عصاره متانولی و اتیل استاتی گیاه در روش سیلندر پلیت روی هر 6 سوش میکروبی در غلظت mg/ml 25 با حداقل هاله عدم رشد 0.3 mm±12 اثر ضد باکتری از خود نشان دادند. هم چنین در روش بیواتوگرافی عصاره فلاونوئیدی در دو Rf به ترتیب 0.75=Rf و 0.15=Rf روی چهار میکروب استافیلوکوک اپیدرمیدیس, باسیلوس سابتیلیس, اشرشیا کولی و کلبسیلا پنومونیه لکه عدم رشد از خود نشان داد. نتیجه گیری: طیف سنجی ماوراء بنفش/مرئی در حضور معرف های معمول حاصل از این دو ماده پس از خالص سازی نشان داد دو ترکیب دارای فلاونوییدهایی از دسته فلاون می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مصحفی، محمدحسن، فروتن، حمید، و مهربانی، میترا. (1385). بررسی اثرات ضد باکتریایی چای مکی (.Hibiscus sabdariffa L) به دو روش نفوذی و بیواتوگرافی تعلیقی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 13(2)، 103-110. SID. https://sid.ir/paper/251/fa

    Vancouver: کپی

    مصحفی محمدحسن، فروتن حمید، مهربانی میترا. بررسی اثرات ضد باکتریایی چای مکی (.Hibiscus sabdariffa L) به دو روش نفوذی و بیواتوگرافی تعلیقی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1385؛13(2):103-110. Available from: https://sid.ir/paper/251/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن مصحفی، حمید فروتن، و میترا مهربانی، “بررسی اثرات ضد باکتریایی چای مکی (.Hibiscus sabdariffa L) به دو روش نفوذی و بیواتوگرافی تعلیقی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 13، no. 2، pp. 103–110، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/251/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button