Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,053
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار بر اساس هرم غذایی

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 135

چکیده

 زمینه و هدف: رژیم غذایی ناکافی در دوران بارداری میتواند باعث کمبودهای مختلف تغذیه ای شود. یک رژیم غذایی متعادل به حفظ سلامت در سراسر بارداری کمک خواهد کرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهری دانشکده علوم پزشکی ساوه انجام شد.روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1394 روی 260 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهری دانشکده علوم پزشکی ساوه انجام گرفت. نمونه ها با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها, پرسشنامه چندقسمتی اطلاعات دموگرافیک, آگاهی و نگرش و بسامد تغذیه ای بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-18 و آزمون های کای اسکوئر, تی مستقل و آنوا تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: دامنه سنی زنان مورد مطالعه 40-19 سال با میانگین سن حاملگی 5.5±2.4 ماه بود. 26 درصد از نمونه ها آگاهی خوب, 46 درصد آگاهی متوسط و 28 درصد آگاهی ضعیف در مورد تغذیه دوران بارداری داشتند. نگرش 35 درصد از نمونه ها, ضعیف, 41 درصد متوسط و 24 درصد خوب بود. 64 درصد از مادران باردار مصرف کم نان و غلات, 75 درصد مصرف کم گوشت و حبوبات, 68 درصد مصرف کم شیر و لبنیات و 38 درصد مصرف کم میوه و سبزیجات داشتند. همچنین بین عملکرد تغذیه ای با وضعیت اشتغال و سواد ارتباط معنی داری دیده شد(p<0.05). نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از مطالعه, حمایت و آموزش تغذیه ای به منظور بهبود آگاهی, نگرش و تغذیه زنان باردار ضروری است. همچنین تاکید در مورد اهمیت تغذیه صحیح از طریق اتخاذ سیاست مناسب برای ارتقای آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، محمود، و میرگلوبیات، وحید. (1396). آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار بر اساس هرم غذایی. سلامت و مراقبت، 19(3 )، 125-135. SID. https://sid.ir/paper/252053/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی محمود، میرگلوبیات وحید. آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار بر اساس هرم غذایی. سلامت و مراقبت[Internet]. 1396؛19(3 ):125-135. Available from: https://sid.ir/paper/252053/fa

    IEEE: کپی

    محمود کریمی، و وحید میرگلوبیات، “آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان باردار بر اساس هرم غذایی،” سلامت و مراقبت، vol. 19، no. 3 ، pp. 125–135، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/252053/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا