مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,258
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

977
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آموزش تغذیه بر آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 17

چکیده

 زمینه و اهداف: آگاهی از اصول تغذیه سالم و بکارگیری آن از سوی زنان که اغلب نقش مدیریت تغذیه ای خانواده ها را نیز بر عهده دارند بر روی سلامت سایر افراد خانواده تاثیر مستقیمی دارد. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان شاغل دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مداخله جهت اصلاح این متغیرها انجام گرفت. روش بررسی: این پژوهش مداخله ای بر روی 447 نفر از زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت. ابتدا آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای نمونه ها با استفاده از پرسشنامه تعیین گردید. سپس مداخله آموزشی جهت دادن آگاهی درباره روشهای تغذیه صحیح به صورت یک جلسه سخنرانی (حدودا دو ساعت) و ارایه یک کتابچه آموزشی انجام گرفت. 2 ماه بعد از آن ارزشیابی تاثیر مداخله بوسیله پرسشنامه انجام گرفت. برای آنالیز داده ها از روشهای آماری آزمون مک نمار, آزمون ککران برای متغیر های کیفی و tزوج برای متغیرهای کمی استفاده گردید. یافته ها: قبل از انجام مداخله آموزشی, سطح آگاهی تغذیه ای خوب, متوسط و ضعیف به ترتیب %82.7, %16.5 و %0.8 بود و پس از انجام مداخله آموزشی, این درصدها به ترتیب به %89, %10.5 و %0.5 تغییر یافت. اختلاف موجود معنی دار نبود. قبل از انجام مداخله آموزشی, سطح نگرش تغذیه ای خوب, متوسط و ضعیف به ترتیب %29, %62.19 و %8.95 و پس از مداخله به ترتیب به %33.6, %59.3 و %7.1 تغییر یافت. این تغییر قابل توجه نبود. قبل از انجام مداخله آموزشی, سطح عملکرد تغذیه ای خوب, متوسط و ضعیف به ترتیب %33.6, %59.3 و %57.72 بود و پس از آن به ترتیب به %15.21, %33.33 و %51.46 تغییر یافت. که تغییر معنی دار در عملکرد تغذیه ای مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج حاصله نشان داد که با وجود بالا بودن سطح آگاهی تغذیه ای این افراد, عملکرد آنها در حد ضعیفی بوده, و ارایه آموزش به صورت سخنرانی و ارایه کتابچه برای تغییر عملکرد افراد کفایت نمی کند. بنابراین, استفاده از آموزش های طولانی تر و شیوه های دیگر آموزش بر اساس تحصیلات و شغل پرسنل مورد آموزش ممکن است نتیجه مطلوبتری داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    استادرحیمی، علیرضا، صفاییان، عبدالرسول، مدرسی، ژابیز، پورعبدالهی، پروین، و مهدوی، رضا. (1388). اثر آموزش تغذیه بر آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 31(4)، 12-17. SID. https://sid.ir/paper/46784/fa

    Vancouver: کپی

    استادرحیمی علیرضا، صفاییان عبدالرسول، مدرسی ژابیز، پورعبدالهی پروین، مهدوی رضا. اثر آموزش تغذیه بر آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1388؛31(4):12-17. Available from: https://sid.ir/paper/46784/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا استادرحیمی، عبدالرسول صفاییان، ژابیز مدرسی، پروین پورعبدالهی، و رضا مهدوی، “اثر آموزش تغذیه بر آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه ای زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 31، no. 4، pp. 12–17، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/46784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا