مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری فلوراید موجود در خمیردندان های رایج تولید داخل و وارداتی در بازار مصرف ایران

صفحات

 صفحه شروع 162 | صفحه پایان 166

چکیده

 زمینه و هدف: اثرات پیشگیرانه فلوراید بر پوسیدگی دندان به صورت موضعی و سیستمیک گزارش شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان فلوراید موجود در چند نمونه از خمیردندان های داخلی و خارجی موجود در بازار ایران بود. روش بررسی: نمونه گیری به صورت تصادفی از مراکز فروش عمده و داروخانه های سطح شهر از خمیردندان های رایج بازار انجام شد. روش پتانسیومتری با الکترود اختصاصی یون فلوراید جهت ارزیابی میزان فلوراید کل و فلوراید کل قابل انحلال به کار برده شد. نمونه ها به صورت کد گذاری شده توسط یک نفر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج توصیفی به صورت درصد و نتایج تحلیلی با استفاده از آزمون T مستقل گزارش گردید. یافته ها: در خمیردندان های بزرگسالان, میزان فلوراید کل از ppm 191 (کمترین) تا ppm 9/1601 (بیشترین) با میانگین ppm 2/911 (4/331SD=) محاسبه گردید. میزان فلوراید کل قابل انحلال از ppm 8/322 تا ppm 8/1518 متغیر و میانگین ppm 1021 (8/279SD=) بود. در خمیردندان های کودکان, میزان فلوراید کل از ppm 3/236 (کمترین) تا ppm 7/1163 ( بیشترین) با میانگین ppm 594 (375=SD) محاسبه گردید و میزان فلوراید کل قابل انحلال ازppm 6/655 تا ppm 6/1102 با میانگین ppm 1/879 (7/316=SD) محاسبه گردید. مقایسه میانگین میزان فلوراید کل و فلوراید کل قابل انحلال در خمیردندان های ایرانی و خارجی نشان می دهد که تفاوت معنی داری در میزان محتوای فلوراید در این دو گروه وجود ندارد (05/0P>). نتیجه گیری: میزان فلوراید در خمیردندان های داخلی و خارجی بازار ایران مشابه بود ولی نوسان در میزان فلوراید در یک محصولات مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پاک دامن، افسانه، و اکبری آدرگانی، بهروز. (1397). اندازه گیری فلوراید موجود در خمیردندان های رایج تولید داخل و وارداتی در بازار مصرف ایران. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، 31(3 )، 162-166. SID. https://sid.ir/paper/25248/fa

    Vancouver: کپی

    پاک دامن افسانه، اکبری آدرگانی بهروز. اندازه گیری فلوراید موجود در خمیردندان های رایج تولید داخل و وارداتی در بازار مصرف ایران. مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)[Internet]. 1397؛31(3 ):162-166. Available from: https://sid.ir/paper/25248/fa

    IEEE: کپی

    افسانه پاک دامن، و بهروز اکبری آدرگانی، “اندازه گیری فلوراید موجود در خمیردندان های رایج تولید داخل و وارداتی در بازار مصرف ایران،” مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)، vol. 31، no. 3 ، pp. 162–166، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/25248/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button