مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

غلظت کلی و محلول فلوراید چند نوع خمیردندان مصرفی در بازار ایران

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 126

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از روشهای موثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان استفاده از خمیردندانهای فلورایددار است. هدف این مطالعه اندازه گیری میزان غلظت کلی و محلول فلوراید چند نوع خمیردندان می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه غلظت کلی و محلول فلوراید در 8 نوع خمیردندان داخلی و 5 نوع خارجی اندازه گیری شد. نمونه ها از ابتدا و انتهای هر تیوب تهیه شد و پس از تهیه سوسپانسیونی یکنواخت, غلظت کلی و محلول فلوراید توسط دستگاه پتانسیومتر اندازه گیری شد. غلظت فلوراید کلی و محلول در ابتدا و انتهای هر تیوب و در خمیردندانهای داخلی و خارجی با آزمون Mann-Whitney مقایسه شدند. یافته ها: از 13 خمیردندان مورد آزمایش, 5 خمیردندان مربوط به اطفال و 8 خمیردندان مربوط به بزرگسالان بود. 11 خمیردندان (84. 6درصد) ترکیب فلورایدشان از نوع مونوفلوئورو فسفات بود. در خمیردندانهای بزرگسال, تنها در خمیردندان داخلی آ. ب. ث و خارجی Signal مقدار مورد تایید غلظت کلی فلوراید بین المللی وجود داشت و نیز میزان غلظت کلی فلوراید آنها به میزان ثبت شده روی تیوب نزدیک بود. خمیردندانهای اطفال ایرانی بس, فریس, گلدنت و کومودو میزان غلظت کلی فلوراید آنها کاملا بالاتر از میزان استاندارد بین المللی بود. درهیچ یک از خمیردندانهای اطفال ایرانی میزان غلظت کلی فلوراید با میزان ثبت شده روی تیوب سازگار نبود. نتیجه گیری: به نظر می سد نیاز به کنترل کیفی دقیق تر میزان غلظت فلوراید خمیردندانها وجود دارد. خصوصا در زمینه خمیردندانهای اطفال باید توجه بیشتری به حد استاندارد و مجاز شود. چنانچه غلظت فلوراید محلول نیز روی تیوب ثبت گردد به انتخاب خمیردندان مناسب کمک بیشتری می نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موحد، ترانه، باقری، حسین، دهقانی، محبوبه، پورتقی، مهدی، و شیرخانی کلاگری، زیبا. (1398). غلظت کلی و محلول فلوراید چند نوع خمیردندان مصرفی در بازار ایران. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 16(2 (پیاپی 60) )، 117-126. SID. https://sid.ir/paper/184490/fa

    Vancouver: کپی

    موحد ترانه، باقری حسین، دهقانی محبوبه، پورتقی مهدی، شیرخانی کلاگری زیبا. غلظت کلی و محلول فلوراید چند نوع خمیردندان مصرفی در بازار ایران. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1398؛16(2 (پیاپی 60) ):117-126. Available from: https://sid.ir/paper/184490/fa

    IEEE: کپی

    ترانه موحد، حسین باقری، محبوبه دهقانی، مهدی پورتقی، و زیبا شیرخانی کلاگری، “غلظت کلی و محلول فلوراید چند نوع خمیردندان مصرفی در بازار ایران،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 16، no. 2 (پیاپی 60) ، pp. 117–126، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184490/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button