مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,224
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت و علل مصرف تنقلات کم ارزش در ایران و پیشنهاد مداخلات برای کاهش مصرف

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 204

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف تنقلات کم ارزش در ایران به طور نگران کننده ای رو به افزایش است. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت و علل مصرف تنقلات کم ارزش در ایران و پیشنهاد مداخلات برای کاهش مصرف انجام شد.روش و مواد: در این مطالعه کیفی, ابتدا مستندات معتبر با جستجو در بانک های اطلاعاتی و با استفاده از کلید واژه های مرتبط با موضوع جمع آوری و نکات کلیدی آنها وارد چک لیست شده و پس از شناسایی و اولویت بندی ذینفعان از طریق تحلیل, در غالب یک پرسشنامه در اختیار ذینفعان قرار گرفت. روش کار کیفی به صورت دلفی بود. به این صورت که پرسشنامه ها به صورت ایمیل برای ذینفعان فرستاده شده و از آنها برای انتخاب و اولویت بندی مشکلات و مداخلات لازمه سوال شده و بعد از سه راند اجماع حاصل شد.یافته ها: مطالعه نشان داد که متوسط مصرف تنقلات کم ارزش در خانورهای ایرانی به ویژه در کودکان و نوجوانان بالا بود و مهم ترین عوامل افزایش مصرف شامل دسترسی وسیع, قیمت پایین, تاثیر رسانه ها, ترجیح مزه, تنوع و جذاب بودن, الگوپذیری از همسالان, آگاهی ناکافی و تغییر شیوه زندگی بود. مداخلات پیشنهاد شده توسط ذینفعان شامل خلق محیط حمایتی ازجمله مداخلات آموزشی, افزایش دسترسی به تنقلات سالم و کنترل تبلیغات مواد غذایی در رسانه ها و اعمال تغییرات اساسی در اولویت گذاری حمایت های وزارت صنعت و معدن به سمت صنایع تولید کننده میان وعده های سالم بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها, در راستای سیاست گذاری عمومی, ارائه نتایج حاصل از این مطالعه به صورت یک برگه حمایتی به سیاستگذاران حوزه بهداشتی, ادغام در برنامه های عملیاتی وزارت بهداشت و آموزش و پرورش, رسانه ای نمودن آنها و برگزاری جلسه جلب حمایت با تولید کنندگان غذاهای جایگزین پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دماری، بهزاد، ریاضی اصفهانی، سهند، حاجیان، مریم، و رضازاده، آرزو. (1394). بررسی وضعیت و علل مصرف تنقلات کم ارزش در ایران و پیشنهاد مداخلات برای کاهش مصرف. سلامت اجتماعی، 2(3)، 193-204. SID. https://sid.ir/paper/253842/fa

    Vancouver: کپی

    دماری بهزاد، ریاضی اصفهانی سهند، حاجیان مریم، رضازاده آرزو. بررسی وضعیت و علل مصرف تنقلات کم ارزش در ایران و پیشنهاد مداخلات برای کاهش مصرف. سلامت اجتماعی[Internet]. 1394؛2(3):193-204. Available from: https://sid.ir/paper/253842/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد دماری، سهند ریاضی اصفهانی، مریم حاجیان، و آرزو رضازاده، “بررسی وضعیت و علل مصرف تنقلات کم ارزش در ایران و پیشنهاد مداخلات برای کاهش مصرف،” سلامت اجتماعی، vol. 2، no. 3، pp. 193–204، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/253842/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button