مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,419
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت: مطالعه مروری

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 94

چکیده

 مقدمه و هدف: بیماری دیابت یکی از اختلالات متابولیسمی شایع غیرواگیردار است که پیروی از یک رژیم غذایی مناسب می تواند تا حدود 80 درصد در کنترل قندخون بیماران دیابتی, نقش مهمی داشته باشد بر این اساس مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیرات آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر با حستجو به صورت مروری در پایگاه های اطلاعاتی آنلاین, Science Direct Scopus, Google Scholar, Pub Med, Bio Med, EMBASE, Magiran, SID, Iran Medex در طی مه 1995 تا ژانویه 2014 انجام شد.یافته ها: یافته ها نشان داد که اثر بخشی آموزش تغذیه به بیماران دیابتی بر اساس الگوها و مدل های مختلفی بیان شده است از جمله مدل اعتقاد بهداشتی, مدل Basnff, مدل باور بهداشتی و بیماری دیابت طبق مطالعات مختلف با عوامل مختلفی همچون سابقه خانوادگی, عوامل محیطی, سیستم ایمنی معیوب, تغذیه و بالا بودن وزن, نداشتن فعالیت بدنی, بالارفتن سن, فشار خون بالا, کلسترول بد, تری گلیسرید بالا, گسترش شهر نشینی و تغییر نوع زندگی در ارتباط است.بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته ها برخی از مواد خوراکی نقش مهمی پیشگیری از شیوع دیابت نوع دو دارند. پیشگیری از بیماری دیابت به معنی کنترل و به تاخیر انداختن ابتلا به این بیماری است. از طرفی ایجاد تعادل در رژیم غذایی می تواند علاوه بر پیشگیری از دیابت در درمان آن نیز موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میری، علی، خوشابی، فهیمه، فاتحی، سعیده، شادان، محمدرضا، میرشکاری، رضوانه، و نجفی درمیان، یونس. (1394). تاثیر آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت: مطالعه مروری. پرستاری دیابت، 3(2)، 82-94. SID. https://sid.ir/paper/254632/fa

    Vancouver: کپی

    میری علی، خوشابی فهیمه، فاتحی سعیده، شادان محمدرضا، میرشکاری رضوانه، نجفی درمیان یونس. تاثیر آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت: مطالعه مروری. پرستاری دیابت[Internet]. 1394؛3(2):82-94. Available from: https://sid.ir/paper/254632/fa

    IEEE: کپی

    علی میری، فهیمه خوشابی، سعیده فاتحی، محمدرضا شادان، رضوانه میرشکاری، و یونس نجفی درمیان، “تاثیر آموزش تغذیه بر پیشگیری از بیماری دیابت: مطالعه مروری،” پرستاری دیابت، vol. 3، no. 2، pp. 82–94، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/254632/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button