مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,232
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر فراسنج های بیوشیمیایی، وضعیت تغذیه و آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1

صفحات

 صفحه شروع 245 | صفحه پایان 255

چکیده

 مقدمه: مراقبت های پزشکی – تغذیه ای در بیماران مبتلا به دیابت, از بروز و پیشرفت عوارض جلوگیری می کند. یافته های متناقضی در زمینه تاثیر آگاهی بر بهبود کنترل متابولیک بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 وجود دارد. این بررسی با هدف تعیین تاثیر آموزش تغذیه بر فراسنج های بیوشیمیایی, وضعیت تغذیه و آگاهی, نگرش وعملکرد مبتلایان به دیابت نوع 1 انجام شد.روش ها: مطالعه از نوع نیمه تجربی مداخله گر self-control بود. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. برای جمع آوری داده ها از روش مشاهده (اندازه گیری فشار خون فراسنج های بیوشیمیایی و آنتروپومتریک) و مصاحبه و تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزارهای SPSS و Food processor و آزمون های آماری t مزدوج و مک نمار انجام شد. در شروع مطالعه فراسنج های بیوشیمیایی با روش های استاندارد اندازه گیری شد. پس از تکمیل پرسشنامه های KAP و یادآمد خوراک, بیماران به مدت 12 ساعت آموزش دیدند و سه ماه بعد از آموزش مجددا فراسنج های بیوشیمیایی اندازه گیری و پرسشنامه KAP و یادآمد خوراک تکمیل شد و داده های قبل و بعد از آموزش مقایسه شدند. یافته ها: تعداد 30 بیمار مبتلا به دیابت با میانگین سنی 30.8±11.3 (45-15) سال در این بررسی شرکت داشتند. میزان تحصیلات از ابتدایی تا فوق دیپلم متغیر بود. میانگین مدت ابتلا به بیماری 10.9±6.44 سال بود. بعد از مداخله آموزشی, FBS, میزان HbA1C, کلسترول تام, LDL-C وتعداد دفعات هیپوگلیسمی در هفته کاهش یافت. دریافت درشت مغذی ها, درمحدوده توصیه شده برای افراد مبتلا به دیابت بود. دریافت کربوهیدرات ساده و کلسترول کاهش و فولات, ویتامین C وفیبر افزایش یافت. دریافت کلسیم کمتر از میزان توصیه شده روزانه بود. نمره آگاهی و عملکرد افزایش یافت. در حالی که آزمون مک نمار تغییر معنی داری در نگرش افراد در بعضی از موارد را نشان نداد. نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان داد که آموزش تغذیه موجب تغییرات معنی داری در فراسنج های بیوشیمیایی, افزایش دریافت فیبر و ویتامین C و کاهش دریافت کلسترول و کربوهیدرات ساده شده و موجب بهبود کنترل متابولیک و هم چنین افزایش سطح آگاهی, نگرش و عملکرد در این گروه از بیماران گردید. بنابراین آموزش تغذیه در کنار انسولین درمانی از عوامل مهم در کنترل بیماری دیابت نوع 1 می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، نادیا، طاهباز، فریده، کیمیاگر، سیدمسعود، و علوی مجد، حمید. (1385). بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر فراسنج ‌های بیوشیمیایی, وضعیت تغذیه و آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 5(3)، 245-255. SID. https://sid.ir/paper/53910/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی نادیا، طاهباز فریده، کیمیاگر سیدمسعود، علوی مجد حمید. بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر فراسنج ‌های بیوشیمیایی, وضعیت تغذیه و آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1385؛5(3):245-255. Available from: https://sid.ir/paper/53910/fa

    IEEE: کپی

    نادیا رضایی، فریده طاهباز، سیدمسعود کیمیاگر، و حمید علوی مجد، “بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر فراسنج ‌های بیوشیمیایی, وضعیت تغذیه و آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 5، no. 3، pp. 245–255، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/53910/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا