مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پاکت گذاری بر صفات کمی و کیفی میوه دو رقم سیب (Malus domestica Borkh) «فوجی» و «گرانی اسمیت»

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 56

چکیده

 در پژوهش حاضر, اثر پاکت گذاری و زمان بهینه حذف آن بر رنگدانه های موجود در پوست و دیگر صفات کمی و کیفی سیب های رقم فوجی و گرانی اسمیت بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل, بدون پاکت (شاهد), حذف پاکت 7 و 14 روز پیش از برداشت و باقی گذاشتن پاکت تا زمان برداشت بودند. در پایان آزمایش, میزان رنگدانه ها, مواد جامد محلول کل, اسیدقابل تیتر, فنل گوشت, فنل پوست, درصد آنتی اکسیدان, وزن و حجم میوه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که پاکت گذاری از نظر آماری در تیمارهای 14 روز و 7 روز نسبت به شاهد, سبب افزایش آنتوسیانین و مواد جامد محلول گردید, ولی صفات دیگر اندازه گیری شده در هر دو رقم سیب را به طور معنی داری کاهش یافت. میزان آنتوسیانین میوه برای رقم فوجی در تیمار 14 روز بیشترین (60.96 میلی گرم بر گرم وزن تر) و برای رقم گرانی اسمیت در تیمار صفر روز کمترین (1.64 میلی گرم بر گرم وزن تر) بودند. بالاترین میزان کلروفیل a درمیوه شاهد (5.09 میکروگرم بر لیتر) و کمترین (3.94 میکروگرم بر لیتر) در تیمار 14 روز مشاهده شد. با توجه به آنکه کاهش میزان کلروفیل صفت مثبتی برای رقم فوجی و صفتی منفی برای گرانی اسمیت است. بنابراین, پاکت گذاری و حذف پاکت 14 روز پیش ازبرداشت با افزایش آنتوسیانین وکاهش کلروفیل سبب رنگ گیری بهتر رقم فوجی می شود ولی برای رقم سبز گرانی اسمیت با کاهش کیفیت رنگ سبز میوه همراه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاطمی نیا، فایزه، صادقی، حسین، و چالوی، ویدا. (1396). اثر پاکت گذاری بر صفات کمی و کیفی میوه دو رقم سیب (Malus domestica Borkh) «فوجی» و «گرانی اسمیت». تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 7(4 )، 45-56. SID. https://sid.ir/paper/255868/fa

    Vancouver: کپی

    فاطمی نیا فایزه، صادقی حسین، چالوی ویدا. اثر پاکت گذاری بر صفات کمی و کیفی میوه دو رقم سیب (Malus domestica Borkh) «فوجی» و «گرانی اسمیت». تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1396؛7(4 ):45-56. Available from: https://sid.ir/paper/255868/fa

    IEEE: کپی

    فایزه فاطمی نیا، حسین صادقی، و ویدا چالوی، “اثر پاکت گذاری بر صفات کمی و کیفی میوه دو رقم سیب (Malus domestica Borkh) «فوجی» و «گرانی اسمیت»،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 7، no. 4 ، pp. 45–56، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/255868/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button