Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

455
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 35

چکیده

 چکیده: (2318 مشاهده) زمینه و هدف: ترس از غذاهای جدید به عنوان اجتناب و بیزاری از غذاهای جدید تعریف می ­ شود که می­ تواند پیامدهای مضری برای کودکان و نوجوانان در پی داشته باشد. در همین راستا, پژوهش حاضر با هدف پیش­ بینی ترس از غذاهای جدید از طریق بررسی ابعاد شخصیتی و شیوه ­ های والدگری است. روش­ : طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش ­ آموزان مدارس متوسطه دوره اول ناحیه 2 شهر رشت در سال تحصیلی 1396-1395 بود که از آن نمونه ­ ای به تعداد 400 دانش ­ آموز پسر و دختر با روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع­ آوری داده ­ ها, پرسشنامه­ های ترس از غذاهای جدید (پلینر و هابدن, 1992), پنج عامل بزرگ شخصیت کودکان (باربارانلی و همکاران, 2003) و شیوه ­ های والدگری (بامریند, 1973) به دانش ­ آموزان داده شد. در انتها داده­ ها با روش رگرسیون چندگانه به صورت گام به گام بررسی شدند. یافته­ ها: نتایج نشان داد, ابعاد شخصیتی انرژی-برون­ گردی (05/0>p), هوش-گشودگی, توافق­ ­ پذیری و بی­ ثباتی هیجانی (01/0>p) توانستند ترس از غذاهای جدید را پیش ­ بینی کنند. همچنین نتایج نشان داد که ترس از غذاهای جدید از طریق ­ شیوه ­ های والدگری مقتدرانه, سخت­ گیرانه و سهل­ گیرانه قابل پیش ­ بینی است (01/0>p). نتیجه­ گیری: در مجموع, نتایج به دست آمده ارتباط و امکان پیش­ بینی ترس از غذاهای جدید را از طریق بررسی ابعاد شخصیتی و شیوه ­ های والدگری نشان می­ دهند. بر طبق یافته­ های حاصل از این پژوهش, می­ توان یا بهبود بعد شخصیتی برون­ گردی و ایجاد شیوه والدگری مقتدرانه, میزان ترس از غذاهای جدید که با بسیاری از اختلالات جسمانی و روان شناختی مرتبط است را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری شیخانگفشه، فرزین، شباهنگ، رضا، و ابوالقاسمی، عباس. (1397). پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری. سلامت روان کودک (روان کودک)، 5(2 )، 25-35. SID. https://sid.ir/paper/258428/fa

    Vancouver: کپی

    باقری شیخانگفشه فرزین، شباهنگ رضا، ابوالقاسمی عباس. پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری. سلامت روان کودک (روان کودک)[Internet]. 1397؛5(2 ):25-35. Available from: https://sid.ir/paper/258428/fa

    IEEE: کپی

    فرزین باقری شیخانگفشه، رضا شباهنگ، و عباس ابوالقاسمی، “پیش بینی ترس از غذاهای جدید از طریق ابعاد شخصیت و شیوه های والدگری،” سلامت روان کودک (روان کودک)، vol. 5، no. 2 ، pp. 25–35، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258428/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا