مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,095
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی و مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن با هوای داغ گوشت شترمرغ

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 76

چکیده

 گوشت شتر مرغ دارای مزیت های بسیاری نسبت به گوشت دام های دیگر می باشد, به طوری که به عنوان گوشت قرن بیست و یکم معرفی شده است. فرآیند آبگیری اسمزی یک فرآیند انتقال جرم چند مولفه ای است, به گونه ای که همزمان با خروج آب از ماده غذایی, عوامل اسمزی به درون بافت نفوذ می کنند که مقدار آن در مقایسه با آب خروجی اندک می باشد. از آنجایی که مواد غذایی در طی مدت نگهداری به علت فعالیت آبی بالا دچار تغییرات شیمیایی و میکروبیولوژی شده, که این تغییرات تاثیرات منفی بر ماده غذایی گذاشته و باعث فساد ماده غذایی می شود, بنابراین استفاده از آبگیری اسمزی که سبب کاهش آب بافتی و سهولت انتقال جرم در طی خشک کردن می شود, مفید خواهد بود. فرآیند آبگیری اسمزی گوشت شترمرغ در محلول اسمزی شامل کلرور سدیم با غلظت های (10, 20 و 30) درصد (وزنی- وزنی), نسبت نمونه به محلول اسمزی (1:4, 1:6و 1:8) و مدت زمان غوطه وری در محلول اسمزی (30, 45 و 60) دقیقه بر میزان خروج آب, جذب مواد جامد و چروکیدگی با استفاده از روش سطح پاسخ محاسبه گردید, نمونه های آبگیری شده در شرایط بهینه, سپس با هوای داغ (65 و 75oC) خشک شدند. محتوی رطوبتی طی سینتیک خشک کردن و مقایسه ده مدل ریاضی و انتخاب بهترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم بدست آمد. در شرایط بهینه غلظت کلرورسدیم 30 درصد, نسبت نمونه به محلول اسمزی 1:6و مدت زمان غوطه وری 60 دقیقه, میزان خروج آب, جذب مواد جامد و چروکیدگی به ترتیب 50.5, 5.45 و 6.99 درصد بودند. مناسب ترین مدل جهت توصیف سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن گوشت شترمرغ, مدل Two-term تعیین گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نایبندی آتشی، سحر، مرتضوی، سیدعلی، طباطبایی یزدی، فریده، محبی، محبت، و وریدی، محمدجواد. (1396). بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی و مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن با هوای داغ گوشت شترمرغ. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 4(15 )، 65-76. SID. https://sid.ir/paper/258724/fa

    Vancouver: کپی

    نایبندی آتشی سحر، مرتضوی سیدعلی، طباطبایی یزدی فریده، محبی محبت، وریدی محمدجواد. بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی و مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن با هوای داغ گوشت شترمرغ. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1396؛4(15 ):65-76. Available from: https://sid.ir/paper/258724/fa

    IEEE: کپی

    سحر نایبندی آتشی، سیدعلی مرتضوی، فریده طباطبایی یزدی، محبت محبی، و محمدجواد وریدی، “بهینه سازی فرآیند آبگیری اسمزی و مدل سازی سینتیک انتقال جرم طی خشک کردن با هوای داغ گوشت شترمرغ،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 4، no. 15 ، pp. 65–76، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/258724/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button