Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

721
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دریافت غذایی، شاخص های تن سنجی و فراسنج های لیپیدی زنان مبتلا به پرفشاری خون با افراد طبیعی: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 298 | صفحه پایان 303

چکیده

 مقدمه. پرفشاری خون یکی از شایع ترین عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی عروقی است. اکثر مطالعات انجام یافته در زمینه ارتباط تغذیه با فشار خون, بر روی ریز مغذی ها متمرکز شده اند و رابطه دریافت درشت مغذی ها با فشار خون به ندرت بررسی شده است. هدف این مطالعه, مقایسه دریافت درشت مغذی ها, شاخص های تن سنجی و فراسنج های لیپیدی زنان مبتلا به پرفشاری خون با افراد طبیعی است.روش ها. در این بررسی 96 زن 69-10 ساله مبتلا به پرفشاری خون (فشار خون سیستولیک بیشتر یا مساوی 140mmHg و یا دیاستولیک بیشتر یا مساوی 90mmHg) به عنوان گروه مورد انتخاب شده و 104 زن با فشار خون طبیعی نیز که از نظر سن با گروه مورد همسان سازی شده بودند به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. قد, وزن, دور کمر و دور باسن اندازه گیری شد و نسبت های BMI و WHR مشخص گردید.ارزیابی دریافتهای غذایی با استفاده از یاد آمد 24 ساعته خوراک برای دو روز صورت گرفت. همچنین غلظت لیپیدهای سرم در نمونه خون پس از 12 ساعت ناشتا اندازه گیری شد.نتایج. میزان انرژی, پروتئین, کربوهیدارت و چربی دریافتی زنان مبتلا به پرفشاری خون و همچنین درصد انرژی حاصله از چربی در آنها بالاتر از زنان با فشار خون طبیعی بودP<0.05) برای همه موارد). پس از تعدیل اثر عوامل مداخله گر, ارتباط مثبتی بین چربی دریافتی با فشار خون مشاهده شد(P<0.05, OR=1.09)  نمایه توده بدن نیز ارتباط معنی داری با فشار خون داشت (OR=1.62,P<0.01) زنان پرفشار در مقایسه با زنان طبیعی دارای سطح فراسنجهای لیپیدی (به استثنای ( HDL-C بالاتری بودند P<0.05) برای همه موارد). سطح HDL-C افراد پرفشار بطور معنی داری کمتر از افراد با فشار خون طبیعی بود (P<0.05)  از بین فراسنجهای لیپیدی, فقط LDL-C سرم ارتباط مثبتی با فشار خون نشان داد( P<0.05 OR=1.05) . بحث. یافته ها حاکی از ارتباط مثبت میزان چربی دریافتی, نمایه توده بدن و سطح LDL-C سرم با فشار خون هستند. اهمیت تغییر در شیوه زندگی به ویژه تغذیه سالم در پیشگیری از بروز پرفشاری خون مشخص می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، محمدی، فاطمه، قنبریان، آرش، و عزیزی، فریدون. (1381). مقایسه دریافت غذایی, شاخص های تن سنجی و فراسنج های لیپیدی زنان مبتلا به پرفشاری خون با افراد طبیعی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهش در علوم پزشکی، 7(4)، 298-303. SID. https://sid.ir/paper/26673/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، محمدی فاطمه، قنبریان آرش، عزیزی فریدون. مقایسه دریافت غذایی, شاخص های تن سنجی و فراسنج های لیپیدی زنان مبتلا به پرفشاری خون با افراد طبیعی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهش در علوم پزشکی[Internet]. 1381؛7(4):298-303. Available from: https://sid.ir/paper/26673/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، فاطمه محمدی، آرش قنبریان، و فریدون عزیزی، “مقایسه دریافت غذایی, شاخص های تن سنجی و فراسنج های لیپیدی زنان مبتلا به پرفشاری خون با افراد طبیعی: مطالعه قند و لیپید تهران،” پژوهش در علوم پزشکی، vol. 7، no. 4، pp. 298–303، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/26673/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا