مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ویتامین E بر ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما، پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 69

چکیده

 مقدمه: در این مطالعه تاثیر ویتامین E بر نفروپاتی ناشی از دیابت, ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما و پراکسیداسیون لیپیدها مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: 24 راس رت نر نژاد وستار با میانگین وزنی 20±250 گرم انتخاب شدند. 16 قطعه از رت ها با تزریق استرپتوزوتوسین (60میلی گرم بر کیلوگرم) دیابتی شدند. رت ها به سه گروه 8 تایی شامل گروه غیر دیابتی,دیابتی درمان نشده و دیابتی درمان شده با روزانه 300 میلی گرم ویتامین E تقسیم شدند بعد از 8 هفته تمام رت ها با هیدرات کلرال بیهوش شدند. پس از خونگیری کلیه ها برداشته شدند و در فرمالین بافری 10% قرار گرفتند. پلاسما و گلبول های قرمز نمونه های خونی از هم جداشدند. ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما به روش FRAP و میزان مالون دی آلدئید(MDA)  به عنوان شاخص پراکسیداسون چربی ها مورد سنجش قرار گرفتند. نمونه های کلیوی از نظر تغییرات ساختمان گلومرولی و توبولی و پرولیفراسیون سلول های فوکال مورد مطالعه قرار گرفتند.یافته ها: در موش های سالم, دیابتی و دیابتی درمان شده با ویتامین E میزان MDA به ترتیب 6.6±126.14, 17±245.2 و 9±170.8 نانومول بر گرم هموگلوبین بود. در گروه دیابتی درمان شده با ویتامین E کاهش معنی دار میزان MDA نسبت به گروه دیابتی درمان نشده نشان گر کاهش پراکسیداسیون لیپیدها در این گروه است(p<0.01) . ظرفیت آنتی اکسیدانتی نیز در سه گروه ذکر شده به ترتیب 23.33±582.7, 23.79±586.2, 30.82±808.7, میلی مولار در لیتر بود. ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما در گروه درمان شده با ویتامین E نسبت به دو گروه اول افزایش معنی دار نشان داد (p<0.05)  در موش های دیابتی درمان نشده پرولیفراسیون منتشر گلومرولی و تورم سلولی منتشر و تغییرات هیالینه مشاهده شد. هم چنین دیواره عروق ضخیم می باشند. این تغییرات در رت های تحت درمان با ویتامین E تخفیف محمسوس نشان دادند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدانت سبب کاهش اثرات استرس اکسیداتیو و بهبود نفروپاتی ناشی از دیابت می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرپور، علیرضا، تقی ‏زاده افشاری، علی، فرشید، امیرعباس، علامه، عبدالامیر، رسمی، یوسف، مغانچی زاده، یوسف، کریمی پور، مجتبی، سعادتیان، رامین، و دادخواه تهرانی، ابوالفضل. (1385). تاثیر ویتامین E بر ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما, پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 8(1 (مسلسل 29))، 63-69. SID. https://sid.ir/paper/27315/fa

    Vancouver: کپی

    شیرپور علیرضا، تقی ‏زاده افشاری علی، فرشید امیرعباس، علامه عبدالامیر، رسمی یوسف، مغانچی زاده یوسف، کریمی پور مجتبی، سعادتیان رامین، دادخواه تهرانی ابوالفضل. تاثیر ویتامین E بر ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما, پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1385؛8(1 (مسلسل 29)):63-69. Available from: https://sid.ir/paper/27315/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا شیرپور، علی تقی ‏زاده افشاری، امیرعباس فرشید، عبدالامیر علامه، یوسف رسمی، یوسف مغانچی زاده، مجتبی کریمی پور، رامین سعادتیان، و ابوالفضل دادخواه تهرانی، “تاثیر ویتامین E بر ظرفیت آنتی اکسیدانتی پلاسما, پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 8، no. 1 (مسلسل 29)، pp. 63–69، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27315/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا