مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,008
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه نمایه قند خون دو نوع عسل ایرانی با نسبت فروکتوز به گلوکز متفاوت

صفحات

 صفحه شروع 479 | صفحه پایان 483

چکیده

 مقدمه: پژوهش ها نشان داده اند نمایه قند خون عسل به نوع گیاه و نسبت فروکتوز به گلوکز آن بستگی دارد. نمایه قند خون عسل های ایرانی به جز یک مورد مشخص نشده, بنابراین در این پژوهش نمایه قند خون دو نوع عسل ایرانی, که از نظر منشا گیاهی و ترکیب شیمیایی متفاوت بودند, تعیین و تغییرات قند خون پس از خوردن آن ها مقایسه گردید.مواد و روش ها: 10 فرد سالم با میانگین سنی 2.7±28 و میانگین نمایه توده بدن 2.6±24.3 کیلوگرم بر مترمربع در پژوهش حاضر شرکت داشتند. افراد در 3 روز مختلف پس از 10 ساعت روزه داری به آزمایشگاه مراجعه نموده و قند خون آن ها در مدت 2 ساعت پس از خوردن محلول گلوکز یا محلول هر یک از عسل های آویشن بوشهر و شبدر خرم آباد اندازه گیری شد. مساحت افزایش یافته زیر منحنی قند خون (IAUC) با استفاده از فرمول ذوزنقه ای و با کسر مقادیر ناشتا محاسبه شد. داده ها با استفاده از آنووا و آزمون مقادیر تکراری با نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نمایه قند خون عسل آویشن و عسل شبدر به ترتیب 65.9 و 64.9 تعیین گردید. بین مساحت افزایش یافته زیر منحنی قند خون پس از خوردن عسل آویشن (36.5±140.2 میلی مول بر دقیقه در لیتر) و شبدر (47.7±137.7 میلی مول بر دقیقه در لیتر) تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: عسل های آویشن بوشهر و شبدر خرم آباد نمایه قند خون مشابهی داشتند. هم چنین, منبع گیاهی و نسبت فروکتوز به گلوکز تاثیری بر نمایه قند خون آن ها نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیشه بر، فریده، تهرانی، معصومه، جلالی، محمدطه، و لطیفی، سیدمحمود. (1391). مقایسه نمایه قند خون دو نوع عسل ایرانی با نسبت فروکتوز به گلوکز متفاوت. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 14(5 (مسلسل 65))، 479-483. SID. https://sid.ir/paper/27352/fa

    Vancouver: کپی

    شیشه بر فریده، تهرانی معصومه، جلالی محمدطه، لطیفی سیدمحمود. مقایسه نمایه قند خون دو نوع عسل ایرانی با نسبت فروکتوز به گلوکز متفاوت. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1391؛14(5 (مسلسل 65)):479-483. Available from: https://sid.ir/paper/27352/fa

    IEEE: کپی

    فریده شیشه بر، معصومه تهرانی، محمدطه جلالی، و سیدمحمود لطیفی، “مقایسه نمایه قند خون دو نوع عسل ایرانی با نسبت فروکتوز به گلوکز متفاوت،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 14، no. 5 (مسلسل 65)، pp. 479–483، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا