مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف شیر کم چرب، شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین ها در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق

صفحات

 صفحه شروع 692 | صفحه پایان 698

چکیده

 مقدمه: چاقی یک مشکل بهداشتی رو به افزایش است. بافت چربی, مولکول های فعالی را با نام آدیپوسیتوکین ها ترشح می کند که در ایجاد اختلال های متابولیک مرتبط با چاقی از جمله بیماری های قلبی - عروقی نقش دارند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر مصرف شیر کم چرب, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین های سرم در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق انجام شد.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی, 100 زن دارای اضافه وزن یا چاق غیر یائسه سالم به صورت تصادفی به یکی از گروه های زیر اختصاص یافته, به مدت 8 هفته بررسی شدند: 1) گروه شاهد: دریافت کننده 600-500 میلی گرم کلسیم در روز 2) گروه مصرف کننده مکمل کلسیم که کلسیم را مانند گروه شاهد دریافت کردند به علاوه 800 میلی گرم کلسیم در روز به شکل کربنات کلسیم 3) گروه مصرف کننده شیر, 3 سروینگ در روز شیر کم چرب 4) گروه مصرف کننده شیر سویا, مصرف کننده 3 سروینگ در روز شیر سویا (انرژی همه گروه ها 500 کیلو مصرف کننده کالری کمتر از نیاز روزانه فرد بود). در ابتدای مطالعه و پایان هفته هشتم, شاخص های تن سنجی و آدیپوسیتوکین های سرم اندازه گیری شدند.یافته ها: در ابتدای مطالعه لپتین و پروتئین Reactive (CRP) با تمام شاخص های تن سنجی به جز نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) ارتباط مستقیم و آدیپونکتین با WHR ارتباط معکوس داشت. پس از انجام مداخله, سطح لپتین,CRP و اینترلوکین- (IL-6) 6در همه گروه ها (به جز CRP در گروه شاهد) کاهش یافت (P<0.01), اما اختلاف آماری معنی دار بین تغییرات چهار گروه مشاهده نشد.نتیجه گیری: رژیم های کم کالری می توانند سطح آدیپوسیتوکین های پلاسما را کاهش دهند, اما کلسیم موجب هیچ گونه تغییرات اضافی نمی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فقیه، شیوا، هدایتی، مهدی، ابدی، علیرضا، و کیمیاگر، سیدمسعود. (1388). اثر مصرف شیر کم چرب, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین ها در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 11(6 (مسلسل 48))، 692-698. SID. https://sid.ir/paper/27356/fa

    Vancouver: کپی

    فقیه شیوا، هدایتی مهدی، ابدی علیرضا، کیمیاگر سیدمسعود. اثر مصرف شیر کم چرب, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین ها در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1388؛11(6 (مسلسل 48)):692-698. Available from: https://sid.ir/paper/27356/fa

    IEEE: کپی

    شیوا فقیه، مهدی هدایتی، علیرضا ابدی، و سیدمسعود کیمیاگر، “اثر مصرف شیر کم چرب, شیر سویای غنی شده با کلسیم و مکمل کلسیم بر سطح آدیپوسیتوکین ها در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 11، no. 6 (مسلسل 48)، pp. 692–698، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27356/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button