مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

وضعیت تن سنجی و برخی عوامل غذایی مرتبط با آن در دختران نوجوان دبیرستانی شهر لاهیجان

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 167

چکیده

 مقدمه: نوجوانی مرحله مهمی از رشد و تکامل به شمار می رود و تغذیه نامناسب در این دوران, احتمال بروز چاقی, تاخیر در بلوغ جنسی, افزایش فشارخون و استئوپروز را در سال های بعدی زندگی افزایش می دهد. مطالعه حاضر به منظور تعیین شیوع کم وزنی, اضافه وزن و چاقی و برخی عوامل غذایی مرتبط با آنها در دختران نوجوان دبیرستانی شهر لاهیجان انجام شد.مواد و روش ها: در این بررسی توصیفی - تحلیلی, 400 دختر دبیرستانی به تفکیک مقطع تحصیلی با روش نمونه گیری طبقه ای و به طور تصادفی از 12 مدرسه انتخاب شدند. پرسشنامه های دموگرافیک, 24 ساعته یادآمد خوراک یک روزه, عادت های غذایی و بسامد مصرف مواد غذایی برای همه نمونه ها تکمیل شد. وزن و قد دانش آموزان اندازه گیری و BMI آنها محاسبه شد. در این مطالعه BMI بیشتر یا مساوی صدک های 85 و 95 استاندارد WHO  برای سن و جنس به ترتیب به عنوان اضافه وزن و چاقی در نظر گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه, مجذور خی و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.یافته ها: میزان کم وزنی, اضافه وزن و چاقی در دختران نوجوان در این مطالعه به ترتیب 4.7%, 14.8% و 5.3% بود. میانگین میزان دریافت انرژی, کربوهیدرات و چربی در دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاق در مقایسه با نمونه های کم وزن و طبیعی به طور معنی داری بیشتر بود (P<0.0001). بین BMI و دفعه های مصرف غذای سرخ شده (P<0.0001 و r=0.24) و غذای آماده (P<0.0001 و r=0.19) در هفته همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد.نتیجه گیری: دریافت بالای انرژی, چربی و کربوهیدرات و نیز مصرف غذاهای سرخ شده و آماده از عوامل غذایی مرتبط با BMI دختران دبیرستانی شهر لاهیجان بودند. بر این اساس, لزوم توجه به این گروه سنی و برنامه ریزی در جهت بهبود وضع تغذیه و تصحیح عادات غذایی آنها توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باژن، مرجان، و کلانتری، ناصر. (1388). وضعیت تن سنجی و برخی عوامل غذایی مرتبط با آن در دختران نوجوان دبیرستانی شهر لاهیجان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 11(2 (مسلسل 44))، 159-167. SID. https://sid.ir/paper/27385/fa

    Vancouver: کپی

    باژن مرجان، کلانتری ناصر. وضعیت تن سنجی و برخی عوامل غذایی مرتبط با آن در دختران نوجوان دبیرستانی شهر لاهیجان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1388؛11(2 (مسلسل 44)):159-167. Available from: https://sid.ir/paper/27385/fa

    IEEE: کپی

    مرجان باژن، و ناصر کلانتری، “وضعیت تن سنجی و برخی عوامل غذایی مرتبط با آن در دختران نوجوان دبیرستانی شهر لاهیجان،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 11، no. 2 (مسلسل 44)، pp. 159–167، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button