مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,058
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

487
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط خانوادگی لیپیدهای سرمی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 347 | صفحه پایان 354

چکیده

 مقدمه: نقش ژنتیک و محیط در ایجاد اختلالات لیپید کماکان مورد بحث مجامع علمی است. این مطالعه به منظور روشن ساختن نقش تغذیه والدین به عنوان یکی از عوامل خطرساز مرتبط با اختلالات لیپید کودکان و نوجوانان طراحی شده است.مواد و روشها: در این مطالعه از میان ساکنان منطقه 13 شرق تهران, 117 خانواده که مجموعا از 455 نفر (شامل 229 فرزند 25-5 سال) تشکیل می شدند بررسی گشتند. شاخص های آنتروپومتریک توسط یک دستورالعمل استاندارد اندازه گیری شدند. برای اندازه گیری وضعیت لیپیدهای سرمی, نمونه خون وریدی پس از 14-12 ساعت ناشتایی در طول شب گرفته شد. ارزیابی تغذیه ای به وسیله پرسشنامه 2 روز یادامد غذایی صورت گرفت.یافته ها: شانس ابتلا به کلسترول تام سرمی بالا در پسران پدرانی که مصرف بالای کلسترول داشتند (نسبت خطر: 3.1, فاصله اطمینان: 9.1-1.1) و مادرانی که اسیدهای چرب اشباع فراوانی دریافت می کردند (1.1-10.8, 3.4) بیشتر بود. بین میزان دریافت انرژی پدران و سطح کلسترول تام سرمی دخترانشان (P<0.01, r=0.134), دریافت اسیدهای چرب اشباع پدران و سطح تری گلیسرید سرمی پسرانشان (P<0.01, r=0.29), نمایه توده بدنی مادران و سطح تری گلیسرید سرمی دخترانشان (P<0.03, r=0.23)  ارتباط وجود داشت. شانس ابتلا به HDL-C پایین در پسرانی که مادرانشان میزان دریافت بالای کربوهیدرات (2.8-42.8, 11) و یا سطح پایین HDL-C سرمی داشتند, بیشتر بود (6.8, 27-1.7). احتمال بالا بودن سطح سرمی بالای کلسترول با دانسیته کم (LDL-C) در پسرانی که پدانشان مصرف بالای  (1.4-14.3, 4.5) SFAو مادرانشان سطح سرمی بالای TG (6.1, 29-1.3) یا مصرف بالای کلسترول داشتند (1.2-15.2, 4.3) بیشتر بود.نتیجه گیری: این نتایج بیانگر ارتباط مستقل محتوای رژیم غذایی و وضعیت لیپید در والدین و فرزندانشان و نیز در بین همسران است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، فریدون، میربلوکی، محمدرضا، میرمیران، پروین، حیدریان، پیمانه، و صالحی، پیام. (1382). ارتباط خانوادگی لیپیدهای سرمی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 5(ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران))، 347-354. SID. https://sid.ir/paper/27637/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی فریدون، میربلوکی محمدرضا، میرمیران پروین، حیدریان پیمانه، صالحی پیام. ارتباط خانوادگی لیپیدهای سرمی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1382؛5(ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران)):347-354. Available from: https://sid.ir/paper/27637/fa

    IEEE: کپی

    فریدون عزیزی، محمدرضا میربلوکی، پروین میرمیران، پیمانه حیدریان، و پیام صالحی، “ارتباط خانوادگی لیپیدهای سرمی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 5، no. ضمیمه 4 (ویژه مطالعه قند و لیپید تهران)، pp. 347–354، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27637/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا