مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,915
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

چاقی خانوادگی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 97

چکیده

 مقدمه: افزایش شیوع چاقی و در دوران کودکی به یک معضل جهانی تبدیل شده است. از آنجایی که عوامل محیطی و ژنتیک دو عامل اساسی تاثیر گذار بر این امر می باشند, در این مطالعه بر آن شدیم تا نقش تغذیه والدین را به عنوان یکی از عوامل محیطی تاثیر گذار بر چاقی فرزندان بررسی نماییم.مواد و روشها: در یک مطالعه مقطعی میان ساکنان منطقه 13 شرق تهران, تعداد 117 خانواده که مجموعا دارای 240 فرزند 25-3 ساله بودند مورد بررسی قرار گرفتند. قد و وزن افراد بر اساس یک پروتکل استاندارد اندازه گیری شد و نمایه توده بدنی محاسبه گردید. چاقی برای والدین و فرزندان 20 سال به بالا با نمایه توده بدنی بیشتر یا مساوی 25 kg/m2 در فرزندان 19-3 ساله با نمایه توده بدنی بیشتر یا مساوی صدک 75 نمودار مرجع نمایه توده بدنی برای سن کودکان ایرانی در نظر گرفته شد. ارزیابی تغذیه ای به وسیله پرسشنامه 2 روز یادامد غذایی صورت پذیرفت.یافته ها: شیوع چاقی در فرزندان والدین با وزن طبیعی 11.8%, در فرزندان پدران چاق و مادران با وزن طبیعی 19%, در فرزندان مادران چاق و پدران با وزن طبیعی 25.4% و در فرزندان با والدین چاق 40.8% بود. چاقی فرزندان رابطه مستقل و معنی داری با انرژی دریافتی بالای والدین داشت (1.6-4.5 فاصله اطمینان 95%, 2.7 نسبت خطر). پس از تعدیل جنس والدین, شانس ابتلا به چاقی در فرزندان مادران چاق (3.8; 1.5-9.2), مادران با انرژی دریافتی بالا (2.6 ;5.6-1.2) و پدران با انرژی دریافتی بالا (2 ;1.1-3.9) بیشتر از فرزندان والدین با وزن و دریافت انرژی طبیعی بود. چربی دریافتی بالا توسط شوهران یک عامل خطر مستقل برای افزایش شانس ابتلا به چاقی در زنان (2.1 ;1.5-3.6) بود. عکس این مساله نیز صادق بود (1.8 ;2.8-1.2).نتیجه گیری: الگوی چاقی خانوادگی مشاهده شده در این مطالعه با الگوی تغذیه ای خانواده ارتباط مستقیم دارد و تحت تاثیر آن است. لذا به نظر می رسد برای کاهش سیر صعودی شیوع چاقی و اضافه وزن در جامعه, مداخله تغییر شیوه زندگی باید در واحد خانواده صورت پذیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، فریدون، میربلوکی، محمدرضا، و میرمیران، پروین. (1382). چاقی خانوادگی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 5(2 (مسلسل 18))، 89-97. SID. https://sid.ir/paper/27710/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی فریدون، میربلوکی محمدرضا، میرمیران پروین. چاقی خانوادگی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1382؛5(2 (مسلسل 18)):89-97. Available from: https://sid.ir/paper/27710/fa

    IEEE: کپی

    فریدون عزیزی، محمدرضا میربلوکی، و پروین میرمیران، “چاقی خانوادگی و نقش تغذیه: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 5، no. 2 (مسلسل 18)، pp. 89–97، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button