مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,414
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

784
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آموزش تغذیه بر عوامل خطرساز بیماری های قلبی ـ عروقی در سالمندان مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 256 | صفحه پایان 263

چکیده

 مقدمه: بر خلاف روند شیوع دیابت در سنین مختلف, بیشتر برنامه های آموزش دیابت برای بالغین جوان و یا بیماران تازه تشخیص داده شده, طراحی و اجرا گردیده است. این پژوهش, با هدف ارزشیابی برنامه آموزش تغذیه بر شاخص های سوخت و ساز, تن سنجی و فشارخون سالمندان بالای 60 سال مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 100 سالمند با سن بالای 60 سال و مبتلا به دیابت نوع 2 شرکت نمودند. سالمندان به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند و داده های دو گروه, در دو زمان قبل و 3 ماه پس از مداخله آموزش تغذیه, جمع آوری گردید. سپس داده ها به وسیله نرم افزار SPSS و آزمون های آماری مناسب, مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: یافته های پژوهش در گروه مداخله, کاهش معنی داری را در میانگین وزن (1.3 کیلوگرم), نمایه توده بدن (0.48 کیلوگرم بر مترمربع), تری گلیسیرید (18.25 میلی گرم), قند خون ناشتا (19.5 میلی گرم در صد میلی لیتر) و هموگلوبین گلیکوزیله (0.36%) نشان داد. در مورد میزان لیپوپروتئین سبک, لیپوپروتئین سنگین و فشار خون, اختلاف معنی داری بین دو گروه مداخله و کنترل دیده نشد. نتیجه گیری: آموزش تغذیه تئوری محور, در مدت 3 ماه سبب کاهش شاخص های بیوشمیایی و تن سنجی سالمندان (<60) مبتلا به دیابت نوع 2 گردید که این امر به نوبه خود می تواند سبب کاهش عوارض عروق کوچک و بزرگ مرتبط با بیماری دیابت شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجیمی، آرش، آزادبخت، لیلا، حسن زاده، اکبر، و شریفی، غلامرضا. (1390). تاثیر آموزش تغذیه بر عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در سالمندان مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 13(3 (مسلسل 57))، 256-263. SID. https://sid.ir/paper/27735/fa

    Vancouver: کپی

    نجیمی آرش، آزادبخت لیلا، حسن زاده اکبر، شریفی غلامرضا. تاثیر آموزش تغذیه بر عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در سالمندان مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1390؛13(3 (مسلسل 57)):256-263. Available from: https://sid.ir/paper/27735/fa

    IEEE: کپی

    آرش نجیمی، لیلا آزادبخت، اکبر حسن زاده، و غلامرضا شریفی، “تاثیر آموزش تغذیه بر عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در سالمندان مبتلا به دیابت نوع 2: یک کارآزمایی بالینی تصادفی،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 13، no. 3 (مسلسل 57)، pp. 256–263، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27735/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا