مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,357
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر فارماکولوژیک ویتامین C بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابت نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 21

چکیده

 مقدمه: یکی از علل عمده عوارض مزمن دیابت, تشکیل محصولات نهایی گلیکاسیون است. بر اساس برخی شواهد, ویتامین C در افراد سالم موجب کاهش گلیکاسیون پروتیینها از جمله هموگلوبین میشود, اما اثر آن در افراد دیابتی جای تردید است. هدف از این کارآزمایی بالینی نشان دادن اثر فارماکولوژیک ویتامینC  بر سطح پلاسمایی گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) میباشد.مواد و روشها: بدین منظور 53 بیمار ( 8 مرد, 45 زن) مبتلا به دیابت نوع دو با فاصله سنی 70-37 و میانگین 10±8/52 سال که قندخون ناشتای کمتر از 250 میلیگرم در دسی لیتر داشتند, وارد مطالعه شدند. به هر کدام از بیماران, روزانه یک گرم ویتامین C  به مدت سه ماه داده شد؛ آنگاه تغییرات وزن, قندخون ناشتا (FBS) و HbA1c قبل و بعد از درمان مقایسه شد.FBS  به روش آنزیماتیک گلوکز اکسیداز با مقدار طبیعی 110-75 میلی گرم در دسی لیتر و HbA1c به روش کالریمتریک WHO با مقدار طبیعی 2.5-4μmol/gHb%  اندازه گیری شد.یافته ها: میانگین FBS در شروع مطالعه 9/43 ± 185 و در پایان مطالعه 7/48±5/176 میلی گرم در دسی لیتر بود. میانگین تغییر FBS در طی مطالعه 2/40±9/8- میلی گرم در دسی لیتر بودکه از نظر آماری معنی دار نیست(P>0.05). میانگین HbA1c  در آغاز مطالعه 4.9±0.9, در پایان 1±7/4 و تغییر میانگین آن در طی مطالعه -0.2±0.9μmol/gHb% بود که از نظر آماری معنی دار نیست(P>0.05). همچنین میانگین تغییر وزن بیماران در طی مطالعه معنی دار نبود(P>0.05). در 49% از بیماران,HbA1c  به میزان 1 تا 15% کاهش یافت که با کاهش وزن آنان ارتباط معنی دار داشت (p<0.001) و در 26% آنان که دارای بیشترین کاهش در (HbA1c) (%10-15) بودند, علاوه بر کاهش وزن, کاهش FBS نیز رابطه معنی داری نشان داد (P<0.05). نتیجه گیری: بر اساس این نتایج, کاهش HbA1c ناشی از کاهش وزن و کنترل بهتر قندخون است و ویتامین C تاثیری در کاهش آن ندارد. بنابر این مصرف ویتامین C به منظور مهار گلیکاسیون پروتیین جهت پیشگیری از عوارض مزمن دیابت نوع دو پیشنهاد نمیشود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

درویش مقدم، صدیف، مشتاقی کاشانیان، غلامرضا، حیات بخش عباسی، محمدمهدی، و مهدی پور، احمد. (1381). بررسی اثر فارماکولوژیک ویتامین C بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابت نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 4(1(مسلسل 13))، 15-21. SID. https://sid.ir/paper/27767/fa

Vancouver: کپی

درویش مقدم صدیف، مشتاقی کاشانیان غلامرضا، حیات بخش عباسی محمدمهدی، مهدی پور احمد. بررسی اثر فارماکولوژیک ویتامین C بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابت نوع دو. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1381؛4(1(مسلسل 13)):15-21. Available from: https://sid.ir/paper/27767/fa

IEEE: کپی

صدیف درویش مقدم، غلامرضا مشتاقی کاشانیان، محمدمهدی حیات بخش عباسی، و احمد مهدی پور، “بررسی اثر فارماکولوژیک ویتامین C بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابت نوع دو،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 4، no. 1(مسلسل 13)، pp. 15–21، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27767/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button