مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

193
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیش بینی ارزش غذایی ارقام جو بدون پوشینه با توجه به محتوای پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای آنها

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 160

چکیده

 این تحقیق به منظور ارزیابی چند واریته جو بدون پوشینه از نظر ارزش غذایی برای طیور و بررسی رابطه بین محتوای پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای و میزان انرژی قابل متابولیسم آنها انجام شد. هشت واریته جو بدون پوشینه اصلاح شده تهیه و ترکیبات شیمیایی آنها اندازه گیری شد. انرژی قابل متابولیسم نمونه ها با استفاده از خروس بالغ تعیین گردید. تفاوت واریته ها از نظر میزان این انرژی در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اختلاف واریته های مختلف از این نظر معنی دار نبود. میانگین انرژی قابل متابولیسم نمونه ها 3.112 کیلوکالری بر گرم ماده خشک و درصد پروتئین خام, چربی خام, خاکستر, الیاف خام, نشاسته, قند, پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای محلول و نامحلول به ترتیب برابر 11.51, 1.03, 2.27, 3.19, 60.91, 5.57, 5.14 و 12.79 بود. بررسی همبستگی بین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل متابولیسم نشان داد که بین انرژی قابل متابولیسم و مقدار پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای همبستگی بالا و منفی وجود دارد (P<0.01, r=-0.92). این همبستگی باعث برقراری رابطه (AMEn(kcal/g)=3.424-0.061S-NSP, R2=0.77) بین انرژی قابل متابولیسم و محتوای پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای محلول آن شد. همبستگی بین الیاف خام و پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای محلول معنی دار بود (P<0.01, r=0.87) و رابطه (R2=0.77, S-NSP=2.253) بین این دو در ارقام جو مورد مطالعه برقرار شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میزان انرژی زایی دانه جو بدون پوشینه به شدت تحت تاثیر غلظت پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای آن قرار می گیرد و می توان با استفاده از مقدار پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای میزان انرژی قابل متابولیسم جو را برآورد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، سیدداوود، یعقوب فر، اکبر، و شریعتمداری، فرید. (1387). پیش بینی ارزش غذایی ارقام جو بدون پوشینه با توجه به محتوای پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای آنها. دانش کشاورزی، 18(1)، 149-160. SID. https://sid.ir/paper/28649/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی سیدداوود، یعقوب فر اکبر، شریعتمداری فرید. پیش بینی ارزش غذایی ارقام جو بدون پوشینه با توجه به محتوای پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای آنها. دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(1):149-160. Available from: https://sid.ir/paper/28649/fa

    IEEE: کپی

    سیدداوود شریفی، اکبر یعقوب فر، و فرید شریعتمداری، “پیش بینی ارزش غذایی ارقام جو بدون پوشینه با توجه به محتوای پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای آنها،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 1، pp. 149–160، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28649/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button