مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظتهای مختلف محلول غذایی بر رشد رویشی و اسانس گیاه دارویی شاه اسپرم (.Tanacetum balsamita L)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر غلظتهای مختلف محلول غذایی هوگلند تغییر یافته روی ویژگی های رویشی و محتوا و عملکرد اسانس گیاه دارویی شاه اسپرم (Tanacetum balsamita L.) آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تکرار انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل محلول کامل هوگلند تغییر یافته (1X), و محلولهای 0.25X, 0.5X و 2X بود که در آنها غلظت عناصر پر مصرف به نسبت یکسانی افزایش یا کاهش می یافت. اسانس برگهای خشک (اندام دارویی گیاه) با استفاده از کلونجر استخراج گردیده و عملکرد اسانس با توجه به محتوای آن در برگها بر حسب میلی لیتر به متر مربع محاسبه گردید. نتایج نشان دادند که بیشترین محتوا و عملکرد اسانس در کمترین سطح غلظت محلول غذایی یا تیمار 0.25X بدست آمد. عملکرد اسانس در تیمار 0.25X نسبت به 1X حدود 7, 3 درصد افزایش یافت. وزن تر و خشک برگها و قسمت هوایی در تیمار 1X بیشترین مقدار بود. از لحاظ وزن تر کل گیاه اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود داشت و بیشترین مقدار در تیمار سوم یا 1X مشاهده گردید. بالاترین نسبت قسمت هوایی به زیرزمینی در تیمار 0.5X مشاهده گردید. از نظر سطح برگ اختلاف معنی داری بین تیمارها دیده شد و کمترین سطح برگ مربوط به تیمار 2X بود. در مورد محتوای کلروفیل اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود داشت و بیشترین محتوا مربوط به تیمار 2X بود. در ارتباط با شدت فتوسنتز خالص کل گیاهان اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده شد و بیشترین مقدار مربوط به تیمار 1X بود. با توجه به اینکه تیمار 0.25X بیشترین محتوا و عملکرد اسانس را تولید نمود و با عنایت به اینکه شاه اسپرم بخاطر تولید اسانس پرورش می یابد می توان چنین نتیجه گیری نمود که شاه اسپرم یک گیاه کم توقع از لحاظ عناصر غذایی بوده و می تواند با حداقل عناصر غذایی بیشترین عملکرد اسانس را تولید نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسن پوراقدم، محمدباقر، طباطبایی، سیدجلال، ناظمیه، حسین، و افلاطونی، عباس. (1387). تاثیر غلظتهای مختلف محلول غذایی بر رشد رویشی و اسانس گیاه دارویی شاه اسپرم (.Tanacetum balsamita L). دانش کشاورزی، 18(1)، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/28652/fa

    Vancouver: کپی

    حسن پوراقدم محمدباقر، طباطبایی سیدجلال، ناظمیه حسین، افلاطونی عباس. تاثیر غلظتهای مختلف محلول غذایی بر رشد رویشی و اسانس گیاه دارویی شاه اسپرم (.Tanacetum balsamita L). دانش کشاورزی[Internet]. 1387؛18(1):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/28652/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر حسن پوراقدم، سیدجلال طباطبایی، حسین ناظمیه، و عباس افلاطونی، “تاثیر غلظتهای مختلف محلول غذایی بر رشد رویشی و اسانس گیاه دارویی شاه اسپرم (.Tanacetum balsamita L)،” دانش کشاورزی، vol. 18، no. 1، pp. 27–38، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28652/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button