مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دو نوع جیره غذایی تحت شرایط تنش گرمایی بر عملکرد دو سویه نیمچه گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 در این آزمایش 800 قطعه جوجه از سویه (راس و آرین) در یک آزمایش فاکتوریل 2×2×2 و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. شامل دو سیستم جیره غذایی (جیره غذایی دوگانه, شاهد) دو تنش گرمایی (36 درجه سانتیگراد و 24 درجه سانتیگراد) و دو سویه (راس و آرین) بودند. جوجه ها تا 21 روزگی در شرایط متداول پرورش یافته و سپس به دو گروه مساوی تقسیم و یک گروه تحت شرایط تنش دمایی و گروه دیگر در شرایط گرمایی مناسب پرورش داده شدند. دوره اصلی آزمایش چهار هفته بود. در طی هفته اول آزمایش دما در گروه تنش گرمایی به میزان 2 درجه سانتیگراد در روز افزایش و بعد از رسیدن به 36 درجه سانتیگراد ثابت باقی ماند. هر دو گروه تنش گرمایی و عدم تنش گرمایی از جیره های شاهد و یا دوگانه تغذیه می شدند. بخش با پروتئین بالایی جیره غذایی دو گانه از ساعت 17 بعد از ظهر تا 10 صبح و بخش کم پروتئین آن از ساعت 10 صبح الی 17 بعد از ظهر در اختیار جوجه قرار داده می شد. در طی هفته اول مطالعه, اثرات تنش گرمایی و سویه بر عملکرد نیمچه غیر معنی دار بود. غذای مصرفی در سویه آرین در هفته دوم آزمایش بطور معنی داری (p<0.05), بالاتر از سویه راس بود (0.67 کیلوگرم در مقابل 0.60 کیلو گرم). رژیم غذایی در هفته سوم اثر معنی داری (p<0.05) بر میانگین مصرف خوراک داشت (1.03 کیلوگرم برای جیره شاهد و 1.11 کیلوگرم برای جیره غذایی دوگانه). افزایش وزن در هفته سوم آزمایش بطور معنی داری (P<0.05) تحت تأثیر سویه (0.54 کیلوگرم برای سویه راس و 0.52 کیلوگرم برای سویه آرین) و جیره غذایی (0.52 کیلوگرم برای جیره شاهد و0.54  کیلوگرم برای جیره غذایی دوگانه) قرار گرفت. ضریب تبدیل غذا در هفته های اول و دوم آزمایش تحت تاثیر غذایی قرار داشت (P<0.01). تنها در هفته سوم آزمایش سویه اثر معنی داری بر ضریب تبدیل غذا داشت 1.95) برای سویه و راس و 2.07 برای سویه آرین). بطور کلی استفاده از جیره غذایی دوگانه در شرایط تنش گرمایی موجب کاهش اثرات مضر آن گردید. سرعت رشد نسبی سویه راس در طی دوره آزمایش کمتر از سویه آرین بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، حسین، طهماسبی، عبدالمنصور، مقدم، غلامعلی، و علیجانی، صادق. (1382). بررسی اثر دو نوع جیره غذایی تحت شرایط تنش گرمایی بر عملکرد دو سویه نیمچه گوشتی. دانش کشاورزی، 13(4)، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/28847/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده حسین، طهماسبی عبدالمنصور، مقدم غلامعلی، علیجانی صادق. بررسی اثر دو نوع جیره غذایی تحت شرایط تنش گرمایی بر عملکرد دو سویه نیمچه گوشتی. دانش کشاورزی[Internet]. 1382؛13(4):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/28847/fa

    IEEE: کپی

    حسین حسین زاده، عبدالمنصور طهماسبی، غلامعلی مقدم، و صادق علیجانی، “بررسی اثر دو نوع جیره غذایی تحت شرایط تنش گرمایی بر عملکرد دو سویه نیمچه گوشتی،” دانش کشاورزی، vol. 13، no. 4، pp. 1–12، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28847/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button