مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,302
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آزمون پلی کراس و تعیین ترکیب پذیری عمومی در30 رقم یونجه

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 52

چکیده

 میزان ترکیب پذیری عمومی در 30 رقم یونجه توسط آزمون نتاج پلی کراس مورد ارزیابی قرار گرفت. بذر خانواده های ناتنی در گلدانهای انفرادی کشت شدند. در سن یک ماهگی صفات طول و عرض برگ لپه ای, ارتفاع, طول و عرض اولین برگ و طول اولین میانگره در 20 گیاهچه اندازه گیری شدند. پس از انتقال گیاهچه ها به مزرعه وزن تر, وزن خشک, تعداد ساقه و ارتفاع بوته در9 گیاه بصورت انفرادی در هر یک از چهارچین اندازه گیری شد. همچنین صفات روزهای تا 50% گلدهی, درصد پوشش سبز, نسبت وزن تر و خشک برگ به وزن تر و خشک بوته و اندازه برگ ( 3 برگچه ) بر حسب واحدهای آزمایشی مورد اندازه گیری قرار گرفتند. تجزیه علیت برای عملکرد گیاه بالغ نشان داد که موثرترین صفات در تشکیل عملکردتر و خشک یونجه به ترتیب عبارت از ارتفاع و تعداد ساقه است. بر اساس تجزیه واریاس چند متغیره, بیت 30 خانواده ناتنی از نظر مجموع صفات اندازه گیری شده در مرحله گیاهچه ای و گیاه بالغ اختلاف معنی دار وجود داشت که حاکی از وجود تنوع چشمگیر برای این صفات در بین خانواده ها است.برآورد واریانس افزایشی برای اکثر صفات معنی دار بود و میزان وراثت پذیری براساس میانگین ها خانواده هابیش از مقدار آن بر اساس تک بوته بود. با محاسبه ترکیب پذیری عمومی برای خانواده های ناتنی برای عملکرد و صفات وابسته, خانواده های برتر مشخص شدند که عملیات اصلاحی با اکثر والدین برتر برای تولید واریته های سنتتیک ادامه می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ولی زاده، مصطفی، مقدم، محمد، و منیری فر، حسن. (1382). آزمون پلی ‌کراس و تعیین ترکیب ‌پذیری عمومی در30 رقم یونجه. دانش کشاورزی، 13(3)، 43-52. SID. https://sid.ir/paper/28987/fa

    Vancouver: کپی

    ولی زاده مصطفی، مقدم محمد، منیری فر حسن. آزمون پلی ‌کراس و تعیین ترکیب ‌پذیری عمومی در30 رقم یونجه. دانش کشاورزی[Internet]. 1382؛13(3):43-52. Available from: https://sid.ir/paper/28987/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی ولی زاده، محمد مقدم، و حسن منیری فر، “آزمون پلی ‌کراس و تعیین ترکیب ‌پذیری عمومی در30 رقم یونجه،” دانش کشاورزی، vol. 13، no. 3، pp. 43–52، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/28987/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button