مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,865
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پایش کیفی عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم آن در مناطق شهری و روستایی کشور در سال 1379

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 144

چکیده

 پژوهش حاضر, عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم شیردهی مادران را از نوع کیفی و به صورت Focus Group Discussion (F.G.D) که برای اولین بار در ایران, انجام شده در 4 منطقه شهری و روستایی 4 استان کشور با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مربوطه بررسی نموده است. هدف از تحقیق دستیابی به نظرات سه گروه از شرکت کنندگان: مادران موفق در شیردهی, مادران ناموفق در شیردهی و کارکنان ارایه دهنده خدمات در زمینه: نوع و شیوه تغذیه کودک زیر یکسال, با شیرمادر, عوامل تاثیرگذار بر موفقیت در تغذیه انحصاری با شیرمادر و تداوم شیردهی, تغذیه کودک بیمار, شیردهی مادران بیمار, شیردهی مادران شاغل در خارج از منزل, باردار یا شاغل و تاثیر ارایه خدمات پزشکان و کارکنان واحدهای بهداشتی درمانی و رسانه های گروهی و تبلیغات بر میزان شیردهی بود. در این بررسی, پس از آموزش مجریان استانی در هر استان مادرانی که دارای کودک یک تا دو ساله بودند در دو گروه, مادران موفق در شیردهی و مادران ناموفق در شیردهی و در 2 زیر گروه شهری و روستایی مورد مصاحبه قرار گرفتند. با کارکنان ارایه دهنده خدمات نیز در دو گروه: شهری (کاردانان و کارشناسان) و روستایی (بهورزان) مصاحبه به عمل آمد. هر روز یک مصاحبه انجام شد, مدت هر مصاحبه 1.5 تا 2 ساعت و تعداد افراد شرکت کننده 10-8 نفر بود. در نهایت برگه های 48 مصاحبه, 24 خلاصه مصاحبه و 12 گزارش کار استانها تجزیه و تحلیل و جمع بندی شد که دست آورد های آن بشرح زیر است. بسیاری از مادران در مورد: اهمیت تغذیه با شیر مادر, تغذیه شیرخوار بر اساس تقاضای او, عدم استفاده از بطری و گول زنک, نقش حمایتی همسر, ادامه تغذیه کودک بیمار با شیر مادر, اطلاعات بسیار خوب و یا باورهای درستی داشتند ولی تعداد زیادی از آنان هنوز از زمان شروع تغذیه تکمیلی, نحوه و نوع غذای کمکی, شیردهی مادر هنگام بیماری و مشکلات پستانی یا استفاده از دارو, نگهداری شیر دوشیده شده مادر اطلاعات کافی نداشته و یا باورهای غلطی را عنوان می کردند. همچنین معلوم شد که مطالب آموزش داده شده در بخش دولتی یکدست و هماهنگ نیست و پزشکان بخش خصوصی نیز از وجود چنین مطالبی اطلاع ندارند. ضمنا نقش آموزش از طریق مراکز بهداشتی درمانی بیشتر از صدا و سیما است و بالاخره برخی مادران علی رغم آگاهی از تعریف «تغذیه انحصاری با شیر مادر تا 6 ماهگی» عملکرد درستی نداشتند ولی در شیردهی خود موفق هم بودند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عزالدین زنجانی، ناهید، فقیهی، فرشته، و توکلی، مجید. (1381). پایش کیفی عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم آن در مناطق شهری و روستایی کشور در سال 1379. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 5(2)، 133-144. SID. https://sid.ir/paper/29133/fa

Vancouver: کپی

عزالدین زنجانی ناهید، فقیهی فرشته، توکلی مجید. پایش کیفی عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم آن در مناطق شهری و روستایی کشور در سال 1379. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1381؛5(2):133-144. Available from: https://sid.ir/paper/29133/fa

IEEE: کپی

ناهید عزالدین زنجانی، فرشته فقیهی، و مجید توکلی، “پایش کیفی عوامل موثر بر تغذیه انحصاری با شیر مادر و تداوم آن در مناطق شهری و روستایی کشور در سال 1379،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 5، no. 2، pp. 133–144، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29133/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا