مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,172
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

709
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

معرفی غذای جدید لاروی جهت پرورش آنوفل استفنسی و تعیین میزان مصرف بهینه آن در انساکتوریوم ها

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 15

چکیده

 مقدمه: پشه آنوفل, حشره ای با اهمیت پزشکی بوده که در نقاط مختلف ایران انتشار دارد. مطالعه هرچه بیشتر ویژگی های بیولوژیک و اکولوژیک این پشه با توجه به توانایی آن در انتقال بیماری مالاریا, پیش نیاز مبارزه و کنترل موفق آن است. بنابراین پرورش آزمایشگاهی این پشه, گامی در این راستا به حساب می آید. در مطالعه حاضر از روشی جدید برای پرورش پشه آنوفل استفنسی در شرایط آزمایشگاهی استفاده شده است که آن بهره گیری از پودر شیر تجاری جهت تغذیه مراحل لاروی می باشد. استفاده از پودر شیر دارای مزایای زیادی نسبت به سایر مواد غذایی می باشد از جمله: سهولت در دسترسی, مشخص بودن محتویات غذایی و کاربرد آسان تر. بنابراین با مشخص کردن میزان مصرف بهینه این ماده غذایی که در این تحقیق صورت پذیرفته, می توان این ماده غذایی را جایگزین سایر مواد غذایی نمود. روش کار: میزان مصرف بهینه با محاسبه هفت شاخص اکولوژیکی عمده (مرگ و میر لاروی, مرگ و میر شفیره, مرگ و میر کل, سرعت رشد لاروی, نرخ بقا, نسبت جنسی و اندازه بدن) و با اعمال 4 کمیت غذایی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: مشاهدات نشان داد که با افزایش کمیت غذا, مرگ و میر لاروی کاهش (از مرگ و میر لاروی 63% در کمترین کمیت غذایی و بیشترین تراکم لاروی به صفر در بیشترین کمیت غذایی و کمترین تراکم لاروی), مرگ و میر شفیره کاهش (از مرگ و میر شفیره 6% در کمترین کمیت غذایی و بیشترین تراکم لاروی به صفر در بیشترین کمیت غذایی و کمترین تراکم لاروی), مرگ و میر کل کاهش (از مرگ ومیر کل 63% در کمترین کمیت غذایی و بیشترین تراکم لاروی به صفر در بیشترین کمیت غذایی و کمترین تراکم لاروی) و نسبت جنسی کاهش (از نسبت جنسی 56% در کمترین کمیت غذایی و بیشترین تراکم لاروی به 50% در بیشترین کمیت غذایی و کمترین تراکم لاروی) داشتند اما سرعت رشد لاروی افزایش (از 25 روز در کمترین کمیت غذایی و بیشترین تراکم لاروی به 10 روز در بیشترین کمیت غذایی و کمترین تراکم لاروی) و نرخ بقا افزایش (از نرخ بقا 34% در کمترین کمیت غذایی و بیشترین تراکم لاروی به 100% در بیشترین کمیت غذایی و کمترین تراکم لاروی) نشان دادند. اما بر خلاف دیگر شاخص ها, اندازه بدن تغییر معنی داری را نشان نداد. نتیجه گیری: بنابراین توصیه می شود با درنظر گرفتن مزایای پودر شیر و با توجه به مشخص شدن میزان مصرف بهینه آن در این تحقیقکه باعث افزایش وفور و پویایی پشه آنوفل استفنسی در محیط آزمایشگاه می گردد, از این ماده غذایی جهت تغذیه لاروی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلندنظر، علیرضا، دایر، محمدسعید، و موسوی ایوانکی، علیه. (1385). معرفی غذای جدید لاروی جهت پرورش آنوفل استفنسی و تعیین میزان مصرف بهینه آن در انساکتوریوم ها. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 9(1)، 9-15. SID. https://sid.ir/paper/29335/fa

    Vancouver: کپی

    بلندنظر علیرضا، دایر محمدسعید، موسوی ایوانکی علیه. معرفی غذای جدید لاروی جهت پرورش آنوفل استفنسی و تعیین میزان مصرف بهینه آن در انساکتوریوم ها. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1385؛9(1):9-15. Available from: https://sid.ir/paper/29335/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا بلندنظر، محمدسعید دایر، و علیه موسوی ایوانکی، “معرفی غذای جدید لاروی جهت پرورش آنوفل استفنسی و تعیین میزان مصرف بهینه آن در انساکتوریوم ها،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 9، no. 1، pp. 9–15، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29335/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا