مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

926
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاروتنوئید‏‏های محلول در آب زعفران بر پاسخ ایمنی سلولی در موش BALB/c

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 28

چکیده

 مقدمه: زعفران در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف, از جمله سرطان و بیماری های عفونی مورد استفاده قرار می گرفته است. در حال حاضر, فعالیت ضدتوموری, سیتوتوکسیک, ضد جهش زایی و آنتی اکسیدان متابولیت های موثر کلاله زعفران به ویژه کاروتنوئیدهای آن (کروسین و کروستین) نشان داده شده است.هدف: با توجه به ارزش غدایی زعفران و اهمیت شناخت دقیق ساز و کار های اثر آن, در این مطالعه اثر کاروتنوئیدهای محلول در آب کلاله این گیاه دارویی بر پاسخ ایمنی سلولی در موش Balb/c مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: کلاله های زعفران در فصل گلدهی تهیه و در فضای فاقد رطوبت خشک گردیدند. ابتدا کلاله ها با استفاده از اتر نفت و دی اتیل اتر در یک دستگاه سوکسله و در تاریکی برای حذف کاروتنوئیدهای غیر گلیکوزیدی, لیپیدها, ترکیبات معطر و پیکروکروسین عصاره گیری شدند و سپس در یک لوله درپوش دار محتوی 10 میلی لیتر آب مقطر به مدت 20 دقیقه در حمام آب جوش برای جداسازی کاروتنوئیدهای محلول در آب استخراج شدند. برای جداسازی بافت های گیاهی باقیمانده, عصاره در 3000 g و در دمای 10oC به مدت 20 دقیقه سانتریفوژ شد. به 6 گروه 4 تایی موش Balb/c دوزهای مختلف از عصاره تزریق گردید. پاسخ ایمنی سلولی با آزمون ازدیاد حساسیت تاخیری و اندازه گیری فعالیت حیاتی سلول ها به روش MTT انجام گردید.نتایج: تجویز مقادیر 20 mg/kg و 10 از عصاره حاوی کاروتنوئیدهای محلول در آب زعفران, بدون حضور میتوژن و مقدار 20 mg/kg از عصاره در حضور میتوژن موجب کاهش معنی داری در فعالیت حیاتی سلول ها شدند. دوزهای مختلف به کار رفته در این مطالعه تاثیر معنی داری بر پاسخ DTH نداشتند.بحث: نتایج این مطالعه نشان داد که کاروتنوئیدهای محلول در آب کلاله های زعفران به صورت وابسته به دوز باعث کاهش پاسخ ایمنی سلولی می گردند. انجام مطالعات بیش تر با دوزهای مختلف و بررسی سایر ساز و کارهای ایمنی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رجبیان، طیبه، غضنفری، طوبی، و دانیالی، فریده. (1387). اثر کاروتنوئید‏‏های محلول در آب زعفران بر پاسخ ایمنی سلولی در موش BALB/c. دانشور پزشکی، 15(76)، 21-28. SID. https://sid.ir/paper/31188/fa

    Vancouver: کپی

    رجبیان طیبه، غضنفری طوبی، دانیالی فریده. اثر کاروتنوئید‏‏های محلول در آب زعفران بر پاسخ ایمنی سلولی در موش BALB/c. دانشور پزشکی[Internet]. 1387؛15(76):21-28. Available from: https://sid.ir/paper/31188/fa

    IEEE: کپی

    طیبه رجبیان، طوبی غضنفری، و فریده دانیالی، “اثر کاروتنوئید‏‏های محلول در آب زعفران بر پاسخ ایمنی سلولی در موش BALB/c،” دانشور پزشکی، vol. 15، no. 76، pp. 21–28، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/31188/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button