مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

282
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین فراوانی، مقاومت آنتی بیوتیکی و سرگروه های سالمونلا در میان نمونه های گوشت مرغ در شهر تهران، ایران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 مقدمه و هدف سالمونلا یکی از عوامل اصلی بیماری منتقله از طریق غذا (Foodborne) در سطح جهانی بوده که به دلیل افزایش روزافزون مقاومت دارویی در آنها امروزه به یک مسئله مهم تبدیل شده است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی و تنوع گونه های سالمونلا از نظر مقاومت دارویی و تنوع سرگروهی آنها در نمونه های گوشت مرغ شهر تهران بود. مواد و روش ها در این مطالعه مقطعی, 100 نمونه گوشت مرغ خریداری شده از واحدهای مجاز توزیع کننده محصولات گوشتی از 22 منطقه تهران تهیه شد. تمامی نمونه ها توسط روش استاندارد از نظر کشت میکروبی بررسی و تایید نتایج توسط آزمایش های بیوشیمیایی و سروگروپینگ انجام گرفت. آنتی بیوگرام توسط روش انتشار از دیسک صورت پذیرفت. نتایج نتایج نشان داد که سالمونلا در 75٪ (75/100) از نمونه های گوشت مرغ وجود دارند. جدایه های گوشت مرغ عمدتا متعلق به سرگروه C بود (88٪ ) (75/66), در حالی که سایر جدایه های مربوط به سرگروه B 6/2٪ (75/2), سرگروه D3/5٪ (75/4) و غیر گروهA-D3/5٪ (75/4) بودند. مقاومت همزمان به 3 کلاس آنتی بیوتیک ها (3DR) شایع ترین نوع مقاومت چند دارویی (MDR) در بین جدایه های مرغ بود. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی به تتراسایکلین مشاهده شد (%59). نتیجه گیری در این مطالعه میزان بالایی از آلودگی به سالمونلا در نمونه های گوشت مرغ مشاهده شد. الگوهای مقاومت دارویی شایع در این جدایه ها نشان دهنده ریسک احتمالی این سویه ها در انتقال ژنهای مقاومت دارویی طی زنجیره غذایی به اعضای میکروبیوتای دستگاه گوارش انسان باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بشارتی، سعید، اولیاء، پرویز، صادقی، آتنا، احمدی، فاطمه، فانی، فرشته، پولادفر، غلامرضا، آل بویه، مسعود، و آل بویه، مسعود. (1398). تعیین فراوانی, مقاومت آنتی بیوتیکی و سرگروه های سالمونلا در میان نمونه های گوشت مرغ در شهر تهران, ایران. دانشور پزشکی، 27(143 )، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/31264/fa

    Vancouver: کپی

    بشارتی سعید، اولیاء پرویز، صادقی آتنا، احمدی فاطمه، فانی فرشته، پولادفر غلامرضا، آل بویه مسعود، آل بویه مسعود. تعیین فراوانی, مقاومت آنتی بیوتیکی و سرگروه های سالمونلا در میان نمونه های گوشت مرغ در شهر تهران, ایران. دانشور پزشکی[Internet]. 1398؛27(143 ):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/31264/fa

    IEEE: کپی

    سعید بشارتی، پرویز اولیاء، آتنا صادقی، فاطمه احمدی، فرشته فانی، غلامرضا پولادفر، مسعود آل بویه، و مسعود آل بویه، “تعیین فراوانی, مقاومت آنتی بیوتیکی و سرگروه های سالمونلا در میان نمونه های گوشت مرغ در شهر تهران, ایران،” دانشور پزشکی، vol. 27، no. 143 ، pp. 1–10، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/31264/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button