مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فراوانی و تعیین گروه های سرمی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سالمونلا در گوشت مرغ در شهرستان اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 320 | صفحه پایان 329

چکیده

 زمینه و هدف: سالمونلوزیس رایج ترین عفونت ناشی از مواد غذایی در جهان است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی آلودگی گوشت و احشاء مرغ عرضه شده در شهرستان اردبیل به سالمونلا, تعیین گروه های سرمی و حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها, انجام شد.روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی طی فصل های بهار و تابستان سال 1393, 260 نمونه شامل 160 نمونه گوشت مرغ, 50 نمونه سنگدان و 50 نمونه کبد, با هدف جداسازی سالمونلا طبق استاندارد 1810 ایران تحت بررسی قرار گرفتند. حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها به روش کربی باوئر آزمایش شد.یافته ها: 10 درصد نمونه های مورد بررسی به سالمونلا آلوده بودند. 42.3 درصد آلودگی مربوط به فصل بهار و 57.7 درصد در تابستان بود. 92.3 درصد از جدایه ها متعلق به گروه سرمی C, 3.8 درصد گروه سرمیB  و 3.8 درصد گروه سرمی D بودند. تمامی جدایه ها حداقل به دو آنتی بیوتیک مقاومت نشان دادند. 70 درصد جدایه ها به 2 تا 6 آنتی بیوتیک مقاوم بودند. بیشترین مقاومت جدایه ها نسبت به نالیدیکسیک اسید و استرپتومایسین (100%) بود. مقاومت به تتراسیکلین 92.3 درصد, پنی سیلین 88.5, نئومایسین, کانامایسین, فورازولیدون 84.6, کلرامفنیکل 73.1, اوفلاکساسین 15.4, آموکسی کلاو و آمپی سیلین 11.5 و سیپروفلوکسازین 7.7 درصد بود. کمترین مقاومت به جنتامایسین و آمیکاسین (%3.8) بدست آمد. در برابر آزیترومایسین, سفتازیدیم, مروپنم, ایمی پنم و سفکسیم مقاومتی مشاهده نشد.نتیجه گیری: با توجه به آلودگی 10 درصدی به سالمونلا , بخصوص شیوع بالای سروتیپ C و اهمیت آن در بیماریزایی در انسان و میزان بالای مقاومت به اکثر آنتی بیوتیک های موجود, اعمال راهکارهای بهداشتی جهت کاهش آلودگی ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رییسی، الهام، و قیامی راد، مهدی. (1394). بررسی فراوانی و تعیین گروه های سرمی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سالمونلا در گوشت مرغ در شهرستان اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 15(3)، 320-329. SID. https://sid.ir/paper/59772/fa

    Vancouver: کپی

    رییسی الهام، قیامی راد مهدی. بررسی فراوانی و تعیین گروه های سرمی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سالمونلا در گوشت مرغ در شهرستان اردبیل. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1394؛15(3):320-329. Available from: https://sid.ir/paper/59772/fa

    IEEE: کپی

    الهام رییسی، و مهدی قیامی راد، “بررسی فراوانی و تعیین گروه های سرمی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی سالمونلا در گوشت مرغ در شهرستان اردبیل،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 15، no. 3، pp. 320–329، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59772/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button