Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,388
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان روغن و درصد اسیدهای چرب موجود در گیاه شور زیست Suaeda vermiculata جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس (بوشهر)

صفحات

 صفحه شروع 638 | صفحه پایان 648

چکیده

 زمینه: این پژوهش به منظور تعیین درصد روغن و اسیدهای چرب در ساقه, برگ و بذر گیاه شوره زیست (Suaeda vermiculata) با نام محلی تهما و رویشگاه سواحل خلیج فارس در استان بوشهرانجام شد.مواد و روش ها: روغن تام و اسیدهای چرب موجود در برگ و ساقه و ریشه در حلال نرمال هگزان توسط سوکسله استخراج گردید و سپس آنالیز و شناسایی اسیدهای چرب مربوطه با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی FID-GC انجام شد.یافته ها: مقدار روغن در نمونه های مورد نظر بین 1.74-0.68 (درصد وزن خشک از بافت) به دست آمد که کمترین مقدار روغن در ساقه و بیشترین مقدار در برگ مشاهده گردید. تعداد 11 اسید چرب شناسایی شد که هشت اسید چرب از نوع اشباع و سه اسید چرب غیراشباع بود. اسید پالمیتیک, اسیدچرب اشباع غالب در ساقه و برگ ولی در بذر اسید مارگاریک بود. همچنین اسید چرب غیراشباع غالب در برگ, بذر و ساقه به ترتیب اسید اولئیک, اسید لینولئیک و لینولنیک بود. همچنین نتایج نشان داد که اسیدهای چربی نظیر پلارگونیک, پالمیتیک و استئاریک در همه اندام های فوق الذکر وجود دارند.اسید چرب پلارگونیک در برگ ولی لینولئیک و استئاریک در ساقه وفور بیشتری داشتند.نتیجه گیری: با تحلیل یافته ها مشخص گردید که در بذر گیاه S. vermiculata اسید چرب اشباع غالب, مارگاریک و اسید چرب غیراشباع غالب, لینولئیک بود. و از طرفی در دانه گیاه درصد اسیدهای چرب اشباع بیشتر از انواع غیر اشباع بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

اسدی، طاهره، بارگاهی، افشار، نبی پور، ایرج، محبی، غلامحسین، خلدبرین، بهمن، مهاجرانی، سهیل، ابا، علی، و معتمد، نیلوفر. (1393). تعیین میزان روغن و درصد اسیدهای چرب موجود در گیاه شور زیست Suaeda vermiculata جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس (بوشهر). طب جنوب، 17(4)، 638-648. SID. https://sid.ir/paper/33502/fa

Vancouver: کپی

اسدی طاهره، بارگاهی افشار، نبی پور ایرج، محبی غلامحسین، خلدبرین بهمن، مهاجرانی سهیل، ابا علی، معتمد نیلوفر. تعیین میزان روغن و درصد اسیدهای چرب موجود در گیاه شور زیست Suaeda vermiculata جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس (بوشهر). طب جنوب[Internet]. 1393؛17(4):638-648. Available from: https://sid.ir/paper/33502/fa

IEEE: کپی

طاهره اسدی، افشار بارگاهی، ایرج نبی پور، غلامحسین محبی، بهمن خلدبرین، سهیل مهاجرانی، علی ابا، و نیلوفر معتمد، “تعیین میزان روغن و درصد اسیدهای چرب موجود در گیاه شور زیست Suaeda vermiculata جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس (بوشهر)،” طب جنوب، vol. 17، no. 4، pp. 638–648، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/33502/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا