Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

873
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر برنامه آموزشی بر اساس مدل بزنف بر عملکرد تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مرکز بهداشتی معراج بوشهر در سال 1392

صفحات

 صفحه شروع 435 | صفحه پایان 445

چکیده

 زمینه: بارداری یکی از دوره های حیاتی در طول زندگی یک زن محسوب می شود. بارداری زمان مناسبی برای آموزش تغذیه است. مادران باردار توجه خاصی به جنبه های مختلف بر سلامت خود و جنین دارند و در رابطه با میزان و نوع مواد غذایی مصرفی خود دقت می کنند. لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزشی بر اساس مدل بزنف بر عملکرد تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مرکز بهداشتی معراج بوشهر در سال 1392 انجام شد.مواد و روش ها: این پژوهش به صورت نیمه تجربی در دو گروه شاهد و آزمون انجام شد. قبل از مداخله آموزشی در هر دو گروه پرسشنامه بسامد غذایی تکمیل گردیده, سپس مداخله آموزشی برای گروه آزمون در قالب چهار جلسه آموزشی (سه جلسه ویژه زنان باردار و یک جلسه ویژه همسران آنها) برگزار شد و همچنین پمفلت آموزشی در زمینه تغذیه صحیح در دوران بارداری به آنها داده شد. سپس اطلاعات از طریق نرم افزار SPSS ویرایش 18 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نتایج نشان داد که 55 درصد از زنان سطح تحصیلات تا دیپلم داشتند, اکثر آنها خانه دار بودند (65 درصد) و درآمد بیشتر آنها (47.5 درصد) بیش از یک میلیون تومان بود. همچنین نتایج نشان داد که بین عملکرد تغذیه ای آزمودنی ها در گروه غذایی نان و غلات (F=27.11 و P=0.0001), گروه گوشت و مواد پروتئینی (F=7.647 و p=0.009), گروه میوه جات (F=20.9 و p=0.0001), گروه سبزیجات (F=6.236 و p=0.018) و گروه محصولات لبنی (F=3.66 و p=0.048) با گروه شاهد تفاوت معنی داری وجود دارد.نتیجه گیری: طراحی و بکارگیری مدل بزنف در تغذیه دوران بارداری می تواند موثر باشد. این مدل می تواند با ساختاری مناسب و هماهنگ در بهبود عملکرد تغذیه های مادران باردار موثر باشد. طراحی برنامه های مداخله ای و آموزشی با استفاده از این مدل, ارزان, کاربردی و قابل اجرا می باشد و چارچوبی سازمان یافته را در اختیار افراد قرار می دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عربی، الهام، صالحی، شایسته، و نجف پوربوشهری، سعید. (1395). بررسی تاثیر برنامه آموزشی بر اساس مدل بزنف بر عملکرد تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مرکز بهداشتی معراج بوشهر در سال 1392. طب جنوب، 19(3 )، 435-445. SID. https://sid.ir/paper/33681/fa

    Vancouver: کپی

    عربی الهام، صالحی شایسته، نجف پوربوشهری سعید. بررسی تاثیر برنامه آموزشی بر اساس مدل بزنف بر عملکرد تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مرکز بهداشتی معراج بوشهر در سال 1392. طب جنوب[Internet]. 1395؛19(3 ):435-445. Available from: https://sid.ir/paper/33681/fa

    IEEE: کپی

    الهام عربی، شایسته صالحی، و سعید نجف پوربوشهری، “بررسی تاثیر برنامه آموزشی بر اساس مدل بزنف بر عملکرد تغذیه ای زنان باردار مراجعه کننده به مرکز بهداشتی معراج بوشهر در سال 1392،” طب جنوب، vol. 19، no. 3 ، pp. 435–445، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/33681/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا