مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر آموزش مبتنی بر مدل بزنف بر اصلاح تغذیه ای زنان 59-30 سال

صفحات

 صفحه شروع 310 | صفحه پایان 321

چکیده

 زمینه و هدف: سلامت زنان در دوران میانسالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و سبک زندگی از جمله تغذیه سالم در آن تأثیر دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر آموزش مبتنی بر مدل بزنف بر اصلاح تغذیه ای زنان میانسال انجام گرفته است. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی در مورد 95 نفر از زنان میانسال تحت پوشش مراکز بهداشتی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1395 انجام یافت. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناختی و سازه های مدل بزنف در زمینه رفتارهای تغذیه ای در میانسالی بود که قبل و 8 هفته بعد از مداخله اجرا گردید. مداخله طی 3 جلسه یک ساعته انجام یافت. داده ها با استفاده از آمارهای توصیفی و آزمون های کای اسکوئر و من ویتنی در نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد. یافته ها: قبل از مداخله دو گروه از نظر کلیه متغیرها و سازه های مدل بزنف در رفتارهای تغذیه ای تفاوت معناداری نداشتند. بعد از مداخله در گروه مداخله, میانه و دامنه میان چارکی نمرات آگاهی 3± 10, نگرش 10± 38, هنجارهای انتزاعی 1± 3 و قصد رفتاری 1± 1 و در گروه کنترل نمرات آگاهی 2± 6, نگرش 5± 37, هنجارهای انتزاعی 1± 4 و قصد رفتاری 1± 1 بود و بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده شد (05/0>p). اما نمرات عوامل قادرساز بعد از مداخله در دو گروه آزمون (1± 3) و کنترل (1± 3) تفاوت معناداری را نشان نداد (4/0=p). نتیجه گیری: اجرای برنامه آموزشی مبتنی بر مدل بزنف می تواند علاوه بر ارتقای آگاهی و نگرش زنان میانسال در مورد تغذیه سالم, قصد رفتاری آن ها را نیز اصلاح کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خداجو، فاطمه، نکته دان، هایده، کاظم نژاد، انوشیروان، و پاشایی پور، شهزاد. (1397). بررسی تأثیر آموزش مبتنی بر مدل بزنف بر اصلاح تغذیه ای زنان 59-30 سال. حیات، 24(4 )، 310-321. SID. https://sid.ir/paper/392023/fa

    Vancouver: کپی

    خداجو فاطمه، نکته دان هایده، کاظم نژاد انوشیروان، پاشایی پور شهزاد. بررسی تأثیر آموزش مبتنی بر مدل بزنف بر اصلاح تغذیه ای زنان 59-30 سال. حیات[Internet]. 1397؛24(4 ):310-321. Available from: https://sid.ir/paper/392023/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه خداجو، هایده نکته دان، انوشیروان کاظم نژاد، و شهزاد پاشایی پور، “بررسی تأثیر آموزش مبتنی بر مدل بزنف بر اصلاح تغذیه ای زنان 59-30 سال،” حیات، vol. 24، no. 4 ، pp. 310–321، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392023/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button