Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,125
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دانه گیاه اسفرزه بر میزان سطوح تری گلیسیرید و لیپو پروتئین های سرمی

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 146

چکیده

 زمینه: امروزه, کاربرد داروهای گیاهی در کاهش میزان چربی و قندخون با استقبال گسترده ای روبرو شده است. کاربرد گیاه اسفرزه در درمان کلسترول خون بالا, نتایج ضد و نقیضی را ارایه داده است.مواد و روش ها: در یک کارآزمایی شاهددار تصادفی دو سویه کور, 72 نفر از افرادی که دارای سطوح تری گلیسیرید میان 160 تا 200 میلی گرم در دسی لیتر و LDL کلسترول میان 130 تا 190 بودند, در دو گروه مورد و شاهد به صورت تصادفی قرار گرفتند. در گروه مورد, روزانه 5 گرم پودر دانه گیاه اسفرزه و به افراد شاهد نیز روزانه 5 گرم پودر سلولز داده شد که به صورت ناشتا در آب حل نموده و میل نمایند. پس از 60 روز, از هر دو گروه سطوح لیپیدهای سرمی و قند خون ناشتا بررسی شد.یافته ها: در سطوح تری گلیسیرید تفاوتی در دو گروه دیده نشد, ولی سطح LDL کلسترول سرمی در هر دو گروه کاهش یافت ]به ترتیب (161.07 در مقایسه با 147.50 میلی گرم در دسی لیتر در گروه اسفرزه؛ P=0.002) و (156.80 در مقایسه با 132.10 میلی گرم در دسی لیتر در گروه شاهد؛ P<0.0001)[. در حالی که HDL کلسترول تنها در گروه شاهد کاهش یافت (48.88 در مقایسه با 33.34 میلی گرم در دسی لیتر؛ P0.0001).نتیجه گیری: اسفرزه می تواند LDL کلسترول سرمی را بدون اثر بر HDL کلسترول کاهش دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پولادی، شهناز، باقرپوربرازجانی، احمد، معتمد، نیلوفر، امینی، عبداللطیف، رهبر، علیرضا، واحدپرست، حکیمه، و غریبی، طیبه. (1387). بررسی اثر دانه گیاه اسفرزه بر میزان سطوح تری گلیسیرید و لیپو پروتئین های سرمی. طب جنوب، 11(2)، 139-146. SID. https://sid.ir/paper/34105/fa

    Vancouver: کپی

    پولادی شهناز، باقرپوربرازجانی احمد، معتمد نیلوفر، امینی عبداللطیف، رهبر علیرضا، واحدپرست حکیمه، غریبی طیبه. بررسی اثر دانه گیاه اسفرزه بر میزان سطوح تری گلیسیرید و لیپو پروتئین های سرمی. طب جنوب[Internet]. 1387؛11(2):139-146. Available from: https://sid.ir/paper/34105/fa

    IEEE: کپی

    شهناز پولادی، احمد باقرپوربرازجانی، نیلوفر معتمد، عبداللطیف امینی، علیرضا رهبر، حکیمه واحدپرست، و طیبه غریبی، “بررسی اثر دانه گیاه اسفرزه بر میزان سطوح تری گلیسیرید و لیپو پروتئین های سرمی،” طب جنوب، vol. 11، no. 2، pp. 139–146، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا