مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت تغذیه زنان یائسه

صفحات

 صفحه شروع 24 | صفحه پایان 29

چکیده

 بیان مساله: تغذیه بهینه زنان پایه و اساس سلامتی آنهاست و تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد. کانون سلامت زنان, تغذیه آنهاست. نیازها و مسایل تغذیه ای زنان بر پایه متغیرهای مختلف مانند سن, مرحله رشد و تکامل, عوامل اجتماعی, اقتصادی و فرهنگی است. علاوه بر این متغیرها زنان نیازهای مشخص و ویژه ای در ارتباط با قاعدگی, باروری, شیردهی و یائسگی دارند. الگوی غذای مناسب زنان تمامی مواد مغذی مورد نیاز فعالیتهای بهینه آنها را در طول زندگی فراهم می سازد. تغذیه صحیح نقطه اصلی و مرکزی ارتقا بهداشت, پیشگیری از بیماریها و درمان بیماریهاست.هدف از این بررسی: 1- تعیین الگوی مصرف مواد غذایی زنان یائسه در شهر و روستا, 2- تعیین میزان دریافت کالری و سایر ریز مغذی های زنان یائسه و 3- مقایسه میزان دریافت کالری و ریز مغذی و نیز الگوی مصرف مواد غذایی زنان یائسه در شهر و روستا بود.روش بررسی: در این بررسی 120 زن یائسه از شهر و روستاهای اطراف اردبیل 60) زن شهری و 60 زن روستایی( جهت مطالعه انتخاب شدند. اطلاعات غذایی بوسیله پرسشنامه یاد آمد خوراک 24 ساعته و تکرار مصرف مواد غذایی جمع آوری شد. داده ها بوسیله نرم افزارهای کامپیوتری FP2, EPI6 و SPSS و برنامه آماری ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج: نتایج نشان داد که دریافت کالری و پروتیین زنان روستایی از نظر آماری بیشتر از زنان شهری بود (p<0.05), همچنین میزان ویتامین دریافتی زنان روستایی بیشتر از زنان شهری بود (p<0.01) و دریافت آهن در زنان روستایی از نظر آماری بیشتر از زنان شهری بود (p<0.001) مقادیر دریافت ویتامینهای, فولاسین و A و املاح فسفر, منیزیم و سلنیم در زنان روستایی از نظر آماری کمتر از مقادیر توصیه شده بهداشت جهانی بود (p<0.001). میزان دریافت کالری, ویتامین A, ویتامین, فولاسیون و فیبر در زنان شهری از نظر آماری کمتر از مقادیر توصیه شده بهداشت جهانی بود (p<0.05) نتایج حاصل از بسامد خوراک مواد غذایی نشان داد که به ترتیب غلات مخصوصا نان لواش, سیب زمینی, تخم مرغ, شیر, ماست, پنیر, سیر و پیاز, روغن نباتی و کره عمده غذای مصرفی زنان شهری و روستایی بود.الگوی تغذیه زنان یائسه در شهر و روستا نزدیک هم می باشند. با توجه به کمبود برخی از ریز مغذیها در برنامه غذایی زنان یائسه در شهر و روستا بهبود وضعیت تغذیه میتواند نقش موثری در ارتقای سلامت زنان یائسه داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نعمتی کرکرق، علی. (1384). ارزیابی وضعیت تغذیه زنان یائسه . طب و تزکیه، 14(1 (مسلسل 56))، 24-29. SID. https://sid.ir/paper/34265/fa

    Vancouver: کپی

    نعمتی کرکرق علی. ارزیابی وضعیت تغذیه زنان یائسه . طب و تزکیه[Internet]. 1384؛14(1 (مسلسل 56)):24-29. Available from: https://sid.ir/paper/34265/fa

    IEEE: کپی

    علی نعمتی کرکرق، “ارزیابی وضعیت تغذیه زنان یائسه ،” طب و تزکیه، vol. 14، no. 1 (مسلسل 56)، pp. 24–29، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/34265/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button