مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

965
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه دریافت های غذایی زنان یائسه و غیر یائسه: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 35

کلیدواژه

چکیده

 زمینه: با توجه به افزایش شمار زنان مبتلا به یک یا چند عامل خطر بیماری های مزمن پس از پایان دوره باروری, توجه به دریافت های غذایی و شیوه زندگی این گروه ضروری به نظر می رسد.هدف: مطالعه به منظور مقایسه دریافت های غذایی و کیفیت رژیم غذایی زنان یائسه با زنان غیر یائسه انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه تحلیلی که در قالب مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد, 96 خانم 45 ساله و بالاتر (47 نفر یائسه و 49 نفر غیر یائسه) که از داروهای هورمونی استفاده نمی کردند بررسی شدند. اندازه گیری های تن سنجی طبق روش های استاندارد و دریافت های غذایی با استفاده از دو روز یاد آمد 24 ساعته غذایی به دست آمد. میانگین مواد مغذی دریافتی با توصیه های EAR و DRI مقایسه و داده ها با آزمون های تی و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: نسبت دور کمر به دور باسن زنان یائسه بیش تر از افراد غیر یائسه بود (p<0.01). در رژیم غذایی زنان یائسه در مقایسه با غیر یائسه چربی کم تر (p<0.01) و فیبر بیش تری (p<0.05) مصرف شده بود (به ترتیب برای چربی و فیبر %28 و 10±1 گرم در روز در مقابل %32 و 7±2 گرم در روز). میانگین مصرف ویتامین C, تیامین, ریبوفلاوین, منگنز, فسفر و پتاسیم دریافتی هر دو گروه در حد مطلوب بود. درصد قابل توجهی از افراد هر دو گروه کمتر از مقدار توصیه منیزیوم, مس, روی, کلسیم, پیریدوکسین و ویتامین D را دریافت کرده بودند (به ترتیب در زنان یائسه و غیر یائسه: %97 و %98 برای منیزیوم, %91 و %92 برای مس, %89 و %94 برای روی, %93 و %91 برای کلسیم, %93 و %98 برای پیریدوکسین و %61 و50% برای ویتامین D).نتیجه گیری: زنان یائسه بهتر از زنان غیر یائسه توصیه های دریافت مواد مغذی را رعایت کرده بودند, هر چند که هر دو گروه ریز مغذی های مهم را به اندازه کافی دریافت نمی کردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، عینی، الهه، آزادبخت، لیلا، و عزیزی، فریدون. (1385). مقایسه دریافت های غذایی زنان یائسه و غیر یائسه: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 10(3 (پیاپی 40))، 27-35. SID. https://sid.ir/paper/49209/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، عینی الهه، آزادبخت لیلا، عزیزی فریدون. مقایسه دریافت های غذایی زنان یائسه و غیر یائسه: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1385؛10(3 (پیاپی 40)):27-35. Available from: https://sid.ir/paper/49209/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، الهه عینی، لیلا آزادبخت، و فریدون عزیزی، “مقایسه دریافت های غذایی زنان یائسه و غیر یائسه: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 10، no. 3 (پیاپی 40)، pp. 27–35، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/49209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا