مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

809
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای سه روش اندازه گیری تری متیل آمین، ازت فرار تام و شمارش کلی باکتریهای هوازی سرمادوست در تعیین کیفیت برخی از ماهیان دریایی استخوانی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 74

چکیده

 با توجه به اهمیت ماهی و سایر فرآورده های دریایی به عنوان یک منبع پروتیینی با ارزش و قابل دسترس و با عنایت به فسادپذیری سریع این محصولات برای ارایه راهکارهایی جهت بررسی هر چه سریعتر, اقتصادی تر و مطمئن تر این محصول دو روش کنترل کیفی شیمیایی ماهی یعنی روش ماکروکلدال برای اندازه گیری ازت فرار تام (TVN) و اندازه گیری تری متیل آمین (TMA) و یک روش کنترل کیفی میکروبی ماهی یعنی شمارش کلی باکتریهای هوازی سرمادوست (TC) در 30 نمونه ماهی استخوانی دریایی (هور "Thunnus tonggol", اسبک"Istiophorus platy pterus" و زرده "Euthynnus affinis" متداول عرضه شده به کارخانجات کنسروسازی و بازارهای فروش در سطح تهران مورد ارزیابی قرار گرفتند. با انجام آنالیز واریانس و آنالیز همبستگی فقط بین نتایج TC و TMA همبستگی مستقیم وجود داشت (R=0.8110) و (P<0.05). همچنین بر اساس فرض مستقل بودن TC و وابسته بودن TMA با انجام آزمون آنالیز رگرسیون خطی ارتباط خطی بین TC و TMA به دست آمد و مدل پیشگو ارایه گردید. در ضمن با در نظر گرفتن حد استاندارد 107 باکتری سرمادوست در هر گرم ماهی برای شمارش کلی باکتریهای هوازی سرمادوست و میزان حد مجاز 30 میلی گرم ازت فرار تام در هر 100 گرم و حد مجاز 8 میلی گرم تری متیل آمین در هر 100 گرم ماهیان استخوانی دریایی از 30 نمونه مورد آزمایش 29 نمونه 96.6) درصد( از لحاظ پذیرش و عدم پذیرش برای مصرف کننده فقط از جنبه دو فاکتور آزمایش شده TC و TMA مشابه هم بودند. با انجام آزمون مربع کای (χ2) و محاسبه ضریب توافق چوپروف (Tchouproff) همبستگی شدیدی بین دو فاکتور مورد نظر یعنی TC و TMA وجود داشت (χ2=83.08) و (P<0.001) و ضریب توافق چوپروف = 82.71 درصد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

آخوندزاده بستی، افشین، بکایی، سعید، و زهرایی صالحی، محمدتقی. (1379). بررسی مقایسه ای سه روش اندازه گیری تری متیل آمین, ازت فرار تام و شمارش کلی باکتریهای هوازی سرمادوست در تعیین کیفیت برخی از ماهیان دریایی استخوانی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 55(4)، 71-74. SID. https://sid.ir/paper/35212/fa

Vancouver: کپی

آخوندزاده بستی افشین، بکایی سعید، زهرایی صالحی محمدتقی. بررسی مقایسه ای سه روش اندازه گیری تری متیل آمین, ازت فرار تام و شمارش کلی باکتریهای هوازی سرمادوست در تعیین کیفیت برخی از ماهیان دریایی استخوانی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1379؛55(4):71-74. Available from: https://sid.ir/paper/35212/fa

IEEE: کپی

افشین آخوندزاده بستی، سعید بکایی، و محمدتقی زهرایی صالحی، “بررسی مقایسه ای سه روش اندازه گیری تری متیل آمین, ازت فرار تام و شمارش کلی باکتریهای هوازی سرمادوست در تعیین کیفیت برخی از ماهیان دریایی استخوانی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 55، no. 4، pp. 71–74، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35212/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button