مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

708
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حفاظتی مصرف خوراکی پودر زردچوبه بر آسیب پیش رس کبدی در موشهای صحرایی دیابتی شده باآلوکسان

صفحات

 صفحه شروع 190 | صفحه پایان 199

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از عوارض دیابت شیرین آسیب کبدی است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر حفاظتی پودر زردچوبه خوراکی بر آسیب پیش رس کبدی در موشهای صحرایی دیابتی شده با آلوکسان میباشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 80 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در 4 گروه شامل سالم شاهد, سالم تیمار شده با زردچوبه, دیابتی و دیابتی تیمار شده با زردچوبه توزیع گردیدند. به رژیم غذایی موشهای گروههای تیمار با زردچوبه, پودر زردچوبه به میزان 2 درصد افزوده شد. در پایان دوره آزمایش, فاکتورهای بیوشیمیایی شاخص عملکرد کبد در خون شامل آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز و آلبومین, پروتئین تام و بیلیروبین تام و همچنین ماحصل پراکسیداسیون لیپیدی (مالوندیآلدئید), فعالیت سوپراکسید دسموتاز, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز در هموژنات بافت کبد مورد سنجش قرار گرفت.نتایج: در موشهای دیابتی شده با آلوکسان, پودر زردچوبه به طور معنی داری میزان آنزیمهای شاخص آسیب کبد و بیلی روبین تام را کاهش و سطوح آلبومین و پروتئین تام سرم را افزایش داد. همچنین, پودر زردچوبه به طور معنی داری میزان پراکسیداسیون لیپیدی را در موشهای دیابتی کاهش و سطوح آنزیم های آنتی اکسیدان را در آنها افزایش داد. نتایج هیستوپاتولوژی نیز با یافته های بیوشیمیایی در توافق بودند.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد پودر گیاه زردچوبه مانع از بروز آسیب زود هنگام کبد در موشهای صحرایی دیابتی می گردد. بنابراین, مصرف پودر زردچوبه میتواند پس از انجام کارآزمایی های شاهد دار اتفاقی, در پیشگیری از آسب پیش رس دیابتی توصیه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عمواوغلی تبریزی، بهرام، و مهاجری، داریوش. (1389). اثر حفاظتی مصرف خوراکی پودر زردچوبه بر آسیب پیش رس کبدی در موشهای صحرایی دیابتی شده باآلوکسان. فیض، 14(3 (پی در پی 55))، 190-199. SID. https://sid.ir/paper/356839/fa

    Vancouver: کپی

    عمواوغلی تبریزی بهرام، مهاجری داریوش. اثر حفاظتی مصرف خوراکی پودر زردچوبه بر آسیب پیش رس کبدی در موشهای صحرایی دیابتی شده باآلوکسان. فیض[Internet]. 1389؛14(3 (پی در پی 55)):190-199. Available from: https://sid.ir/paper/356839/fa

    IEEE: کپی

    بهرام عمواوغلی تبریزی، و داریوش مهاجری، “اثر حفاظتی مصرف خوراکی پودر زردچوبه بر آسیب پیش رس کبدی در موشهای صحرایی دیابتی شده باآلوکسان،” فیض، vol. 14، no. 3 (پی در پی 55)، pp. 190–199، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/356839/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button